26 ARALIK, PAZAR, 2021

Ayhan Üstün’ün “After the Apes” Sergisi Grand Hyatt İstanbul’da

Grand Hyatt İstanbul, Berlin merkezli avangart sanatçı Ayhan Üstün’ün “After the Apes” başlıklı sergisini 28 Şubat 2022 tarihine kadar sanatseverlerle buluşturuyor.

“After the Apes” sergisi, insan gibi olmanın ne anlama geldiğine dair ilginç bir yorum getiriyor. Maymunlara, antropomorfik varlıklardan daha fazla odaklanan Ayhan Üstün, her maymunun kendi hikâyesi, karakteri ve anlatım araçlarını beş yıllık bir planlama ve çalışma ile izleyiciyle buluşturuyor. Sergide yer alan eserler, kâğıt üzerinde basit bir eskizden başlayıp daha sonra Pixar Studios tarafından kullanılan bir teknik olan “sea brush” tekniği ile dijitalleştirmeye doğru ilerleyen ve ardından çizimin dijital bir kalemle havada geldiği zorlu ve zaman alıcı bir süreçten meydana geldi. Sanatçıya göre her maymun, yalnızca ifade, jestler ve insan taklidi neredeyse mükemmel olduğunda bir heykele doğru ilerleyen basit ama özenle çizilmiş bir eskizden başlıyor.

​Ayhan Üstün’ün “After the Apes” başlıklı sergisini 28 Şubat 2022 tarihine kadar Grand Hyatt İstanbul’da görebilirsiniz.

0
1758
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage