03 NİSAN, CUMA, 2020

Axolotl Senaryo Armağanı Başvuruları Uzatıldı!

Mercek bazlı medyayla üretim yapan sanatçıların serbest formdaki metinlerine yer veren, geçtiğimiz yılın aralık ayında yayın hayatına başlayan Axolotl mecmuası, dört ayrı projeye Axolotl Senaryo Armağanı dağıtacak. Katılım için son başvuru tarihi 5 Mayıs'a ertelendi.

​Uzun metrajlı kurmaca film senaryoları ve çizgi dışı sinema projeleri başvurularının dört ayrı kategoride değerlendirileceği her biri 10.000 TL değerindeki armağanlara, toplam dört proje sahip olacak ve bu seçimleri, sinemanın farklı alanlarında mesai harcamış dört isimden oluşacak Axolotl Senaryo Armağanı Jürisi gerçekleştirilecek.

Değerlendirme yapılacak dört kategori ise şöyle: henüz filme çekilmiş bir senaryo kaleme almamış yazarların senaryolarının değerlendirileceği “Axolotl İlk Senaryo Armağanı”, komedi, korku, gerilim, fantastik, bilimkurgu gibi janrlarda kaleme alınmış senaryoların değerlendirileceği “Axolotl Tür Filmi Armağanı”, bunların dışında kalan uzun metrajlı kurmaca film senaryolarının değerlendirileceği “Axolotl Kurmaca Film Armağanı” ve Ulus Baker anısına verilecek, klasik anlatım tekniklerine uymayan, çizgi dışı film projelerinin değerlendirileceği “Ulus Baker Çizgi Dışı Film Armağanı”.

30 Mart 2020 tarihine kadar axolotlmecmua@gmail.com üzerinden yapılacak başvurulardan, dört kategoride üçer aday belirlenecek. Toplam 12 projeyi değerlendirecek olan jüri, kazanan projelere toplam 40.000 TL değerindeki Axolotl Senaryo Armağanı'nı dağıtacak.

​Axolotl Senaryo Armağanı, 39. İstanbul Film Festivali’nde sahiplerini bulacak. Ayrıca Axolotl, festivalin Altın Lale Ulusal Yarışma’daki “En İyi Senaryo” ödülünü de takdim edecek. Ulusal Yarışma jürisinin “En İyi Senaryo” ödülüne layık gördüğü filmin ödülü, Axolotl sponsorluğunda verilecek.

0
5432
1
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage