29 MART, CUMA, 2024

Atelier’in Beşinci Edisyonunun Sergi Günleri Başlıyor

The Letter Art Gallery tarafından düzenlenen misafir sanatçı programı Atelier, beşinci edisyonunda İspanya’dan Camile Duhart Dode’u ve İzmir’den Zeynep Can’ı ağırlıyor.

Birinci yaşını kutlayan Atelier kapsamında Camile Duhart Dode ve Zeynep Can, altı hafta boyunca Goyahub’ın sponsor olduğu paylaşımlı atölye alanında çalıştılar. Sanatçılar, bu sürede gerçekleştirdikleri çalışmaları 29 Mart-20 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek Atölye Sergi Günleri ile sanatseverlerle buluşturacak.

Çalışmalarında binaların yarattığı hislere, anılara, tarihe odaklanan Zeynep Can, “kent” kavramını modernleşme ve soyutlaşma çerçevesinde ele alıyor. Resimlerin insansız olmasının nedeni kent kavramının morfolojisidir. Kentsel morfoloji; kentlerin fiziksel dokusunu tanımlayan biçimsel ve yapısal öğelerin bir araya geliş koşulları ile dokudaki oluşum, değişim ve başkalaşıma neden olan süreçlerini inceliyor. Bu morfoloji, yapıya ve yapıyla gökyüzü arasındaki ilişkiye de değiniyor.

​Camile Duhart Dode’un sanat pratiği, öznel bir gerçekliği şekillendiren, teknolojiye dair kavramları kişisel ifade araçlarına dönüştüren, yaratıcı ve deneysel süreçlere dayanıyor. Dijital dili kullanarak, etkileşimli sanattan canlı videoya, resim ve enstalasyonlara uzanan, her biri siber kültürle, tekinsiz, kinetik sanatla ve marjinallikle karmaşık bir şekilde bağlantılı projeler tasarlıyor. 

0
640
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage