20 EKİM, ÇARŞAMBA, 2021

Artopol Sanat Galerisi’nden “Artist Day” Etkinlik Serisi

Artopol Sanat Galerisi’nin galeri sanatçılarıyla “Artist Day by Artopol Art Gallery” başlığı altında gerçekleştireceği etkinlik serisinin ilki, Zeynep Akgün ve Sayat Uşaklıgil’in katılımıyla 21 Ekim’de 14:00 - 20:00 saatleri arasında düzenlenecek.

Zeynep Akgün Ruhun Kabuğu serisiyle insan bedenini ve ruhunu tema alırken toplumdaki yerini de eleştiriyor. Bilinen/görünen beden ve bilinmeyen/görünmeyen ruh sanatçının eserlerinde gerçek bedenler ve gerçeküstü mekânlar olarak izleyicinin karşısına çıkıyor. Kabuk kavramı, tıpkı bedeni örten kıyafetler gibi ruhu koruyan bir metafor olarak yer alıyor.

Sayat Uşaklıgil illüstratif bir üslupla mekânsal ve zamansal bir zıtlık yaratıyor. Bir imza niteliğinde olan nostaljik kadın figürleri, günümüz dünyasının görsel algısının çok uzağından, en masum hâlleriyle sanki zaman makinesiyle gelip bir maceranın peşinde gibi gösteriliyor.

​Zeynep Akgün ve Sayat Uşaklıgil’in katılımıyla gerçekleştirilecek “Artist Day by Artopol Art Gallery” etkinliğine 21 Ekim Perşembe günü 14:00 - 20:00 saatleri arasında 42 Maslak’ta yer alan Artopol Sanat Galerisi’nde katılabilirsiniz.

0
1005
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage