17 EKİM, PAZAR, 2021

Arter’den Seminer Dizisi “Estetiğin Siyaseti: Çağdaş Sanatı Toplumsal Boyutlarıyla Düşünmek”

Arter Öğrenme Programı’nın düzenlediği çağdaş sanat seminerleri kapsamında Genco Devrim Barikan’ın yürütücülüğünde gerçekleşecek “Estetiğin Siyaseti: Çağdaş Sanatı Toplumsal Boyutlarıyla Düşünmek” başlıklı yeni seminer dizisi 26 Ekim’de başlıyor.

Çağdaş sanatın toplumla ilişkisini tarihsel ve güncel tartışmalardan örneklerle ele almayı hedefleyen Estetiğin Siyaseti: Çağdaş Sanatı Toplumsal Boyutlarıyla Düşünmek” başlıklı seminer dizisi, 26 Ekim’den itibaren altı hafta boyunca her salı 19:00 - 20:30 saatleri arasında çevrim içi olarak izleyiciyle buluşacak. Yürütücülüğünü Genco Devrim Barikan’ın üstlendiği çevrim içi seminer dizisi, sanat tarihinde olduğu kadar gündelik dilde de sıklıkla “güzellik” veya “güzel olan” ile ilişkilendirilen estetik kavramını, Jacques Rancière’in düşüncesinden yola çıkarak felsefi bir bağlamda tartışmaya açıyor. Altı hafta sürecek seminer programında estetik kavramını “güzel olan” ile sınırlandırmadan, “algılama, duyumsama, hissetme” gibi daha geniş anlam alanlarıyla ilişkilendirerek düşünmenin boyutları, Arter Koleksiyonu’ndan seçilen yapıtlar ve Türkiye çağdaş sanatının yakın döneminden örnekler üzerinden incelenecek. Seminerlerde sanatın toplumsal düzenle iç içe geçtiği tarihsel bir anlatı kuran Rancière’in düşüncelerinin yanı sıra 20. yüzyıla yön veren farklı eleştiri ve söylemleri de ele alınacak.

“Estetiğin Siyaseti: Çağdaş Sanatı Toplumsal Boyutlarıyla Düşünmek” seminer dizisi, 26 Ekim ve 2, 9, 16, 23, 30 Kasım Salı günleri, 19:00 - 20:30 saatleri arasında çevrim içi olarak gerçekleştirilecek. Programa 0212 708 58 01 numaralı telefondan veya biletler@arter.org.tr adresinden kayıt yaptırarak katılabilirsiniz. Ayrıntılı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

0
1956
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage