09 AĞUSTOS, SALI, 2022

Anneanne ile Frieder'in Maceraları Devam Ediyor

Alman çocuk edebiyatının sevilen kalemi Gudrun Mebs’in çocuk klasikleri arasında yer alan ''Anneanne ile Frieder'' serisinin üçüncü kitabı Anneanne ile Frieder'in Yepyeni Maceraları, Rotraut Susanne Berner’in resimleri ve Ayşe Sarısayın’ın çevirisiyle Can Çocuk’tan çıktı.

Afacan Frieder ile anneannesi 6 yaş ve üzeri tüm okurlara bu kitapla da incelikli ve neşeli bir anneanne-torun portresi çiziyor. Frieder odasının duvarlarını reçelle kırmızıya boyamak isterse, bahçeyi çöle çevirmeye karar verirse ya da anneannesinin ördüğü çorapları yanlışlıkla sökerse... Anneannesi ona birazcık kızabilir. Ama sonuçta ne Frieder'in muzip fikirleri tükenir ne de anneannesinin ona olan sevgisi!

Anneannesi çamaşır yıkamayı daha çok seviyor, Frieder bunu anladı. Düğmeye bastığında makine gürültüyle su alıyor, çamaşırlar dönmeye başlıyor. Anneannesi hâlâ memnun değil, çamaşır sepetinde kalan kirlileri ayırmaya devam ediyor.

Frieder sessizce odasına gidip kapıyı kapatıyor. Ama sessizce, çünkü kapıyı çarpmak istemiyor. Bugün Frieder'in canı sevmek istiyor, bu da sessiz bir iş. Ayrıca çamaşır makinesi tangır tungur dönerken o kadar gürültü çıkarıyor ki kapı çarpsa da anneannesi duymaz zaten.

Frieder derin bir iç çekerek etrafına bakınıyor. Odası çok büyük ve bomboş. Sadece mobilyalar var: dolap, masa, sandalye ve yatak. Bir de kitaplıkla oyuncak sepeti. İnsan bunları sevemez ki, hepsi de köşeli. Sevmek daha yuvarlak bir şey!”

0
1201
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage