
Anna Laudel İstanbul, gerçekleştirdiği açık çağrı süreci sonucunda şekillenen “Zeitgeist” başlıklı grup sergisini 3 Temmuz-30 Ağustos tarihleri arasında İstanbul’daki mekânında sanatseverlerle buluşturuyor.
“Zeitgeist” sergisi, galerinin yeni üretimlere alan açma ve farklı sesleri görünür kılma yaklaşımını sürdürürken, 34 bağımsız sanatçıyı bir araya getiriyor. Galerinin iki katına yayılan seçki, çağdaş sanatın farklı ifade biçimlerini izleyicilere sunuyor.
“Serginin ismini aldığı ‘Zeitgeist’ kavramı, yalnızca bir dönemin ruhunu tanımlamakla kalmaz; aynı zamanda o ruhun nasıl üretildiğini, dolaşıma girdiğini ve yeniden yazıldığını da ifade eder. Günümüz görsel kültürünün hız, tekrar ve dolaşım üzerine kurulu yapısı, eserlerde hem estetik bir strateji hem de eleştirel bir zemin olarak karşımıza çıkar. Bu bağlamda ‘Zeitgeist’, çağdaş sanatın yalnızca zamanı yansıtan değil, onu kuran ve dönüştüren bir alan olduğunu öne sürer.
Galerinin gerçekleştirdiği açık çağrı sonucunda gelen başvurular ile oluşturulan sergide; resim, heykel, fotoğraf, video ve disiplinler arası üretimlerden oluşan ve farklı ifade biçimlerinin buluştuğu bir ortak alan izleyiciye sunulacak. Sergi, tekil anlamlar üretmekten ziyade, izleyiciyi açık uçlu okumalar ve çoklu karşılaşmalarla baş başa bırakır.”
İstanbul’daki “Zeitgeist” sergisiyle eş zamanlı olarak Anna Laudel Düsseldorf, yeni sanatçılara alan açma misyonunu sürdürerek bağımsız sanatçıların üretimlerine odaklanan bir sergiyi izleyiciyle buluşturacak.
Künye:
1. Orçun Beslen Bağımsız Hafıza Yeşili / Independent Memory Green, 2026 Buluntu yağlı boya resim üzerine akrilik müdahale
2. Ece Akdemir İçi Boş Bir Zaferin Yankıları / Echoes of a Hollow Victory, 2026 Tuval üzerine yağlı boya
3. İrem Sözer Psetaların Cengi / The Battle of Dirty Ancestors, 2026 Stoneware tabak üzerine çok renkli sır altı ve tarama tekniği