07 MAYIS, SALI, 2024

Ali Kotan ve Murathan Özbek’in “Bunu Siz Yaptınız” Sergisi Galeri Siyah Beyaz’da

Galeri Siyah Beyaz, 40. yıl sezonunun son sanatçı eşleşmelerinden Ali Kotan ve Murathan Özbek’in “Bunu Siz Yaptınız” başlıklı sergisini 1 Haziran’a kadar sanatseverlerle buluşturuyor.

Adını Ali Kotan ve Murathan Özbek’in birlikte çalışma/çalışamama pratiğinin yarattığı bir ironiden alan “Bunu Siz Yaptınız” sergisinde iki farklı kuşak ve iki farklı disiplinden gelen sanatçılar, birlikte üretme pratiğini ters yüz ederek farklı bir okuma sunuyor. Sanatçı ikilisi, bir yıl boyunca birbirine hem yakın hem uzak olan Ankara ve İstanbul gibi iki farklı şehirde sürdürdükleri bir araya gelme pratiğine dair deneyimlerini bu sergi ile izleyiciye sunuyor.

​Geleneksel malzemeyle diyaloğu son derece kuvvetli olan Ali Kotan, diğer yanda ise fotoğraf ve AI gibi çağdaş malzemeyle diyalog kuran Murathan Özbek sergi ile bir araya geliyor. Geleneksel ve çağdaş olanın bir araya gelişindeki fiziksel uyum zorlasa da fotoğraf ile resmin iki yüzyıldır süren bir ilişkisi var. Işık, renk, kompozisyon, derinlik gibi birçok kavramı paylaşan bu iki disiplin, Ali Kotan ve Murathan Özbek ikilisini bu sergide bir araya getiriyor. Sergi, galerinin 40. yılına ithafen ironik yaklaşımlar barındırırken izleyiciyi de işlere daha yakından bakması için perdenin arkasına geçmeye çağırıyor. Bir arada olmanın bir karşı duruş, baş kaldırma gibi kavramlara referans verebileceğini gösteren sergi, galeri mekânını parçalara ayıran bir yaklaşımla kurgulanıyor.

0
535
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage