27 TEMMUZ, SALI, 2021

Akbank Sanat’tan “Obticeo” Dans Performansı

Akbank Sanat, dansçı Melis Ergüven, yeni medya sanatçısı Nursinem Aslan, müzisyen Ilgaz Altın (Piyano), ses tasarımcısı Cem Kimverdi ve danışman Gizem Bilgen’in bir araya gelerek gerçekleştirdikleri Kaos, Yolculuk ve Obticeo (I am silent) isimli, 3 bölümden oluşan ve interaktif bir dijital performans olan Obticeo dans performansını sanatseverlerle buluşturuyor.

Akbank Sanat, “Akbank Sanat Evinizde” çatısı altında, sosyal medya kanallarından gerçekleştirdiği kültür sanat etkinliklerine Obticeo isimli dans performansıyla devam ediyor. Müzisyenler, bir dansçı, üretken görseller ve interaktif sensörlü bir ses sisteminin yer aldığı performansın ilk aşamasında dansçı zihinlerdeki gürültü kalabalığını doğaçlama bir performans şeklinde sunuyor. İkinci bölümde dansçı elektrotun vücuttan sökülmesiyle kaos seslerinin azalmaya başladığını ve kafasındaki sesleri susturabildiğini deneyimliyor. Son bölümde ise bütün elektrotları sökülmüş olan dansçının dingin bir doğaçlama performans gerçekleştiriyor.

Senin de anda olmanı engelleyen iç sesini susturmak istediğin zamanlar oluyor mu? Bu sesin yarattığı dağınıklığı temizlemenin yollarını ararken buluyor musun kendini? Başkalarının senin hakkındaki düşünceleri, kendini sorgulamaların, yargılamaların. Şimdi bu cümleyi okurken tüm düşüncelerini bir anlığına kenara bırak ve birazdan göreceğin şeyden keyif almaya odaklan.”

Obticeo dans performansını buradan izleyebilirsiniz.

0
1639
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage