09 HAZİRAN, ÇARŞAMBA, 2021

Ahmet Hamdi Tanpınar, 120. Yaşında Beyoğlu'nda Anılacak

Ahmet Hamdi Tanpınar, doğumunun 120. yılında, hayatının son 20 yılını (1942-1962) geçirdiği ve birçok eserine ilham kaynağı olan Beyoğlu’nda düzenlenecek bir programla anılacak.

Anma programı, 10 Haziran- 6 Temmuz tarihleri arasında Beyoğlu Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın himayesinde, İstanbul Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü’nün desteğiyle Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi’nde düzenlenecek.

Program kapsamında düzenlenecek küratörlüğünü Mehmet Lütfi Şen’in üstlendiği sergide, Tanpınar’ın bilinen eserlerinin yanı sıra, özel eşyalarından el yazması metinlerine, kişisel notlarından imzalı kitaplarına kadar birçok kıymetli hatırası ilk kez gün yüzüne çıkacak. Sergide ayrıca “İstanbul Bir Terkip”, “Şehrin Zamanı”, “Serten Işıktan Bir Harita” isimli 3 adet video art da izlenebilecek. Ayrıca sergi açılışının ardından Tanpınar’ın eserlerinden bestelenen şarkıların seslendirileceği bir de konser gerçekleştirilecek. Tüm bunların yanı sıra Tanpınar'ın hayatına ve eserlerine dair söyleşiler düzenlenecek.

0
1049
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage