12 HAZİRAN, CUMARTESİ, 2021

Ahmet Güneştekin’in Yeni Sergisi “Kutsal Ağaçlar” Zai Yaşam’da

Bodrum’da bulunan Zai Yaşam, Ahmet Güneştekin’in “Kutsal Ağaçlar” başlıklı kişisel sergisini 18 Haziran - 28 Temmuz tarihleri arasında sanatseverlerle buluşturacak.

Edebiyat, sanat ve gastronomiyle iç içe geçmiş bir yaşam deneyimi sunmayı amaçlayan yeni nesil bir kütüphane olan Zai Yaşam’ın içinde kurulan sanat galerisi Art Zai’nin açılış sergisi “Kutsal Ağaçlar” oluyor. Sergide Güneştekin’in geleneği şimdiye taşıma düşüncesiyle yorumladığı işleri ve ağaç haritalarının dairesel yapısını anımsatan formlarla çalıştığı yapıtları yer alıyor. Sanatçının farklı ifade araçlarından yararlandığı işlerini bir araya getiren sergi, bakış açılarının ve yöntemlerin indirgenemez çoğulluğunu vurguluyor. Sergide sanatçının yaratıcı denemelerinin özünü yakalayan, algı ve duyguları için görsel bir eşdeğer yarattığı bronz heykelleri, geçmiş uygulamaların dışında kalarak yaptığı seramik işleri ve mitolojik öğeleri, optik yanılsamaları yaratan yarıkürelerin yanı sıra, işlerin yüzeyinde ortaya çıkan üç boyutlu yarıkürelerle bütünleştirdiği işleri izleyiciyle buluşuyor.

“Kutsal Ağaçlar” başlıklı sergide yer alan tuval üzerine çalıştığı işlerinde sanatçı hareketin ve sonsuzluğun evrensel sembolü olan daire üzerine kurulu sarmal yapıyı mitolojik öğelerle bir araya getiriyor. Güneştekin’in bu işlerinde yüzeyde, dairesel ağaç haritalarında olduğu gibi, halkalar veya iç içe geçen güneş patlamaları merkezî bir kökle başlar, diğer sıralar ortadan dışa doğru genişliyor. Bazılarında bir dizi parçalı halka ve yan yana hücreler de kullanıyor ve her bir hücrenin alanı çoğu zaman birbirine geçen belirli bir yoruma ve renge karşılık geliyor. Güneştekin bu yorumlama alanını, anlamsal yapının oluşturucu öğesi olarak mitolojik bir kabukla örterek inşa ediyor.

​Ahmet Güneştekin’in “Kutsal Ağaçlar” başlıklı sergisini Zai Yaşam’ın Bodrum’da bulunan mekânında 18 Haziran - 28 Temmuz tarihleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

0
1504
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage