03 TEMMUZ, PAZAR, 2022

Açık Hava Film Geceleri 8 - 17 Temmuz’da Gerçekleşecek

Seyir Derneği tarafından Ayvalık Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen Açık Hava Film Geceleri, 8 - 17 Temmuz tarihleri arasında Ayvalık’ta sinemaseverlerle buluşacak.

Ayvalık Açık Hava Film Geceleri kapsamında Venedik, Cannes, Sundance ve Berlin başta olmak üzere önemli festivallerde gösterilen, ödüller alan, Oscar ve Altın Küre ödüllerinde dikkat çeken yapımlar gösterilecek.

Paul Thomas Anderson’ın Oscar ve Altın Küre ödüllerine birçok dalda aday gösterilen, Amerikan Film Enstitüsü’nün 2021’in En İyi 10 Filmi arasında gösterdiği Licorice Pizza, 1973 yılında iki gencin büyümelerini, hayallerini, var olma çabalarını ve aşklarını dönemin önemli siyasal ve toplumsal gelişmelerini de fona alarak, müzikler eşliğinde anlatıyor.

Daniel’ler ismiyle bilinen yönetmen ikilisi Daniel Kwan ile Daniel Scheinert yeni filmleri Her Şey Her Yerde Aynı Anda / Everything Everywhere All At Once, sıradan bir hayata sahip gibi görünen Evelyn’in bir noktada çoklu evren karmaşasına teslim olarak bir sürü karaktere bürünmesi ve bir tür süper kahramana dönüşmesini konu alıyor.

Bu yıl Berlin Film Festivali’nde eni iyi film ödülü Altın Ayı’yı kazanan Carla Simón imzalı Alcarràs, dünyanın farklı köşelerinde çiftçilerin verdiği toprak mücadelesinin Katalan cephesini anlatıyor. Carla Simón, filmi kendi köyünde Alcarràs’ta çekti ve filmde bu köyün çiftçileri de rol aldı.

Sundance Film Festivali’nde Dünya Sineması Belgesel Büyük Jüri Ödülü başta olmak üzere pek çok ödül alan Kaçış / Flee, bu yıl Oscar Ödülleri’nde En İyi Uluslararası Film, En İyi Belgesel ve En İyi Animasyon dallarında aday gösterilmişti. Jonas Poher Rasmussen’in yönettiği film, çocukluğunda mülteci olarak Avrupa’ya gelen 36 yaşındaki başarılı akademisyen Amin Nawabi’nin hikâyesini anlatıyor.

2014’te yönettiği Körlük ile İstanbul Film Festivali’nde Altın Lale’yi kazanan Eskil Vogt’un yazıp yönettiği ikinci film Masumlar / The Innocents, büyüklerin bakmadığı, görmediği anlarda dört çocuğun oyun oynarken karanlık, doğaüstü güçlerinin ortaya çıkıp gizemli ve ürkütücü olaylara yol açmalarını anlatıyor.

Maggie Gyllenhaal’un ilk yönetmenlik denemesi Karanlık Kız / Lost Daughter filminde Olivia Colman, Jessie Buckley ve Dakota Johnson rol alıyor. Elena Ferrante’nin aynı adlı romanından uyarlama olan film, kadınlığın farklı hâllerine odaklanıyor.

Mike Mills yönettiği, Joaquin Phoenix ve oyuncu Woody Norman’ın başrollerini paylaştığı Yaşamaya Bak / C’mon C’mon, hikâyesini Johnny ve yeğeninin çıktığı yolculukta aralarında oluşan özel bağ üzerine kuruyor.

Dünya prömiyerini Venedik Film Festivali’nde yapan ve Pénelope Cruz’a Venedik’te En İyi Kadın Oyuncu Ödülü kazandıran Pedro Almodóvar imzalı Paralel Anneler / Parallel Mothers aynı hastane odasında doğum yapmak için bekleyen iki kadına odaklanıyor.

Cannes Film Festivali’nde Belirli Bir Bakış Ödülü’ne ve Sundance Film Festivali’nde Alfred P. Sloan Ödülü’ne layık görülen, Kogonada'nın yönettiği Yang’dan Sonra / After Yang, yapay zekânın hayatımızın içine iyice nüfuz ettiği bir gelecekte geçiyor.

Açık Hava Film Geceleri’nde çocuklar için de Julien Fournet’in yönettiği Asi Prenses / Pil, Pil’s Adventures filmi gösterilecek. Sokakta yaşayan küçük yetim Pil’in, bir büyü sonucunda yarı kedi, yarı tavuğa dönüşmüş prens Roland’ı kurtarmak üzere atıldığı çılgın macerayı anlatan animasyon türündeki film, Türkçe dublajla diğer filmlerden daha erken bir saatte 21.00’de gösterilecek.

Ayvalık Açık Hava Film Geceleri kapsamında gösterilecek filmlerin biletlerine buradan ulaşabilirsiniz. Açık Hava Film Geceleri, Ayvalık’ın ardından 22 - 31 Temmuz tarihleri arasında Urladam’da izleyiciyle buluşacak.

0
1693
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage