28 TEMMUZ, SALI, 2020

8. Boğaziçi Film Festivali 23-30 Ekim Tarihlerinde Düzenlenecek

Boğaziçi Kültür Sanat Vakfı tarafından bu yıl 23 ile 30 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek 8. Boğaziçi Film Festivali’nin ulusal uzun metraj, ulusal kısa kurmaca ve belgesel yarışmaları ile festivalin film geliştirme platformu Bosphorus Film Lab’e başvurular başladı. Festival tarafından yapılan yazılı açıklamada son başvuru tarihinin 4 Eylül 2020 olduğu belirtildi.

T. C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün desteği ve TRT’nin ortaklığında düzenlenecek 8. Boğaziçi Film Festivali, Türkiye’deki sinema endüstrisini her açıdan desteklemeyi sürdürüyor. Festival bu yıl birçok önemli kurumla iş birliğine giderek yönetmen ve yapımcılar için sunduğu olanakları da arttırıyor.

Festival, bu yıl Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nı kazanacak filme 100.000 TL’lik bir maddi destek sunacak. Yarışma kapsamında ayrıca En İyi Yönetmen, En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Senaryo, En İyi Sinematografi ve En İyi Kurgu gibi kategorilerde de ödüller sahiplerini bulacak.

Festival kapsamında bu yıl Film Yapımcıları Meslek Birliği (FİYAB) tarafından ilk veya ikinci filminin tüm süreçlerini başarıyla yürüten bir yapımcıya 10.000 TL’lik FİYAB En İyi Yapımcı Ödülü de verilecek.

8. Boğaziçi Film Festivali, Ulusal Kısa Kurmaca Film ve Ulusal Kısa Belgesel Film yarışmalarını bu yıl da düzenlenmeye devam edecek. Yarışma sonucuna göre Ulusal Kısa Film Yarışması’nda en iyi filme 10.000 TL, Ulusal Kısa Belgesel Film Yarışması’nda ise en iyi filme 10.000 TL para ödülü verilecek. 

​Festival ve başvurular ile ilgili daha fazla bilgiye buradan ulaşılabilir.

0
1120
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage