13 AĞUSTOS, PERŞEMBE, 2020

7. Çanakkale Bienali Eylül’de Sanatseverlerle Buluşacak

Birbiriyle kesişen ve etkileşen ilişkileri, iş birliklerini, paylaşımları ve iletişimleri merkezine alan 7. Çanakkale Bienali, “Takımyıldız / Constellation” başlığıyla 19 Eylül 2020 tarihinde başlayacak.

Küratörlüğünü CABININ (Çanakkale Bienali İnisiyatifi) ve Azra Tüzünoğlu’nun üstlendiği bienal, birçok farklı disiplinden çalışmayı izleyicilerle buluşturacak. Agah Uğur Koleksiyonu’ndan çeşitli eserlerin dâhil olduğu ve dört ana sergiyi içerecek bienal, altı aylık programı kapsamında birçok film gösterimi, ses ve fauna arşivi, panel ve atölyeyi de sanatseverlerin beğenisine sunacak.

“Takımyıldız” başlığı altında bienalde, CABININ tarafından kurgulanan “Neye Benziyor” başlıklı sergi, Azra Tüzünoğlu’nun “Hasarlı veya Tahrip edilmiş: Kültür” başlıklı dört bölümden oluşan sergi CABININ’in öneri/daveti ve Azra Tüzünoğlu’nun küratörlüğüyle düzenlenen ve Agah Uğur Koleksiyonu seçkisine yer veren “Hiç istemeden ama seve seve” başlıklı sergi ziyaretçilerle buluşacak.

Bu yıl alınan sağlık tedbirleri ve güvenlik önlemleri kapsamında önceki yıllara göre farklı bir yapıda gerçekleştirilecek bienal, Çanakkale’nin birçok farklı semtine yayılarak ziyaretçilere şehrin farklı noktalarını ziyaret etme olanağı da sağlayacak. Bu kapsamda Çanakkale kent merkezinde MAHAL, Korfmann Kütüphanesi, Kırmızı Konak gibi farklı mekânlar ile Troya bölgesinde birçok farklı mekândaki etkinlik, izleyicilerin beğenisine sunulacak.

Bienal ekibinden yapılan son açıklamaya göre ilerleyen dönemde görülen gereklilik üzerine kimi etkinlikler dijital ve çevrim içi olarak da sanatseverlerle buluşturulabilecek.

​Bienal ile ilgili daha ayrıntılı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

0
1814
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle