13 OCAK, PERŞEMBE, 2022

68. Sait Faik Abasıyanık Hikâye Armağanı İçin Başvurular Başladı

Sait Faik Abasıyanık anısına her yıl bir öykücüye armağan edilen, Darüşşafaka Cemiyeti ile İş Bankası Kültür Yayınları iş birliğiyle düzenlenen 68. Sait Faik Abasıyanık Hikâye Armağanı’na başvurular başladı.

Son başvuru tarihi 28 Şubat olan yarışmaya katılacak hikâye kitaplarının 2021 yılında yayımlanmış olması, daha önce herhangi bir ödül almamış olması gerektiği ve daha önce aynı armağanı kazanmış yazarların yarışmaya katılamayacağı vurgulandı. Doğan Hızlan’ın başkanlığında toplanacak Seçiciler Kurul, Hilmi Yavuz, Nursel Duruel, Prof. Dr. Jale Parla, Prof. Dr. Murat Gülsoy, Metin Celal ve Beşir Özmen’den oluşuyor.

Yazarlar, başvuru yapacakları hikâye kitabından on (10) nüshayı, 28 Şubat Pazartesi günü Saat 17:00’ye kadar Darüşşafaka Cemiyeti’ne elden ya da posta yoluyla ulaştırması gerekiyor. Başvurular iki aşamalı bir değerlendirme sürecinden geçecek. Ön değerlendirmeyi geçen 10 kitaplık bir kısa liste 15 Nisan Cuma tarihinde duyurulacak, nihai sonuç mayıs ayı içinde açıklanacak.

Sait Faik Abasıyanık Hikâye Armağanı’nı geçtiğimiz yıl Deli Tarla adlı öykü kitabıyla Şermin Yaşar’a verilmişti. Ödüle dair ayrıntılı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

0
1427
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage