17 TEMMUZ, CUMARTESİ, 2021

58. Antalya Altın Portakal Film Festivali’ne Başvurular Başladı

2 - 9 Ekim tarihleri arasında T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla Antalya Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenecek olan 58. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin Ulusal Uzun Metraj, Belgesel ve Kısa Film dallarındaki yarışmaları için başvurular başladı.

Ulusal Yarışmalara, 14 Ağustos 2020’den sonra tamamlanmış ve 58. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nden önce Türkiye’de halka açık ticari veya özel gösterimi yapılmamış ve yurt içinde bir festivale katılmamış Türkiye yapımı filmler 9 Ağustos saat 18.00’e kadar başvurabilecek. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in başkanlığını yaptığı 58. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin idari direktörlüğünü Cansel Tuncer, yönetmenliğini Ahmet Boyacıoğlu üstlenirken, sanat yönetmenliğini ise Başak Emre yapacak. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, festival kapsamında Ulusal Uzun Metraj, Belgesel ve Kısa Film dallarındaki yarışmaların yanı sıra Antalya Film Forum ve Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması’nın düzenleneceğini ve toplam 1.400.000 TL tutarında ödül verileceğini açıkladı.

Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’ndaki filmler arasından seçilecek En İyi Film, Altın Portakal heykelciğini ve 300 bin TL para ödülünün sahibi olacak. Yarışmadaki filmler aynı zamanda 100 bin TL değerindeki Dr. Avni Tolunay Jüri Özel Ödülü için de yarışacak. Sinema yolculuğunun başındaki yönetmenlerin bir sonraki projelerini teşvik etmek amacıyla verilen Behlül Dal En İyi İlk Film Ödülü’ne layık görülen film de 100 bin TL tutarında para ödülünün sahibi olacak. Ulusal Belgesel Film Yarışması’nda seçilen film 60 bin TL değerindeki ödülü kazanacak. Ulusal Kısa Metraj Film Yarışması’nda ise iki filme toplam 30 bin TL değerinde para ödülü verilecek.

Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin Türkiye sinemasındaki kadın temsiliyeti ve görünürlüğüne dikkat çekmek amacıyla iki yıl önce hayata geçirdiği 50 bin TL değerindeki Cahide Sonku Ödülü, bu yıl da Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’ndaki filmlerden birinde, kamera arkası ya da önü fark etmeksizin çalışmış, emeğinin yanı sıra kadın bakışını da filmin ayrılmaz bir parçası kılabilmiş bir kadın sinemacıya ya da kadınlardan oluşan bir ekibe verilecek. Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması’nda ise En İyi Film 100 bin TL, En İyi Yönetmen 50 bin TL para ödülünü kazanacak. Bu yarışmada En İyi Erkek Oyuncu ve En İyi Kadın Oyuncu dallarında da Altın Portakal heykelleri verilecek.

Üçüncü yılına giren Altın Portakal Sinema Okulu ile genç ve bağımsız sinemacılara alan açan, sinemamızın yeni projelerine destek amacıyla düzenlenen ve bu yıl toplamda 390 bin TL değerinde ödül verilecek Antalya Film Forum ile ilgili detaylı bilgi önümüzdeki günlerde açıklanacak. 58. Antalya Altın Portakal Film Festivali ve başvurular hakkında ayrıntılı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

0
1069
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage