22 KASIM, PAZARTESİ, 2021

“5 Sanatçı & 5 Video, Kapsamlı Bir Video Sergisi” Evliyagil Dolapdere’de

Evliyagil Dolapdere, Beral Madra küratörlüğünde hazırlanan “5 Sanatçı & 5 Video, Kapsamlı Bir Video Sergisi”ne 16 Ocak 2022 tarihine kadar ev sahipliği yapıyor.

Ferhat Özgür, Danielle Vallet Kleiner, Ergin Çavuşoğlu, Gülçin Aksoy ve Adrian Paci’nin eserlerinin yer aldığı sergi, sanatçıların video pratiğinin, 60’ların sonundaki erken üretimlerinden “ilişkisel estetik” kavramı etrafında şekillenen günümüz anlayışına kadar, sanatın dönüşümleri içinde etkili bir araç ve dil olduğunu göstermeyi amaçlıyor.

Günümüz video işlerinin üç yönünü sunan sergide ilk olarak video çalışmaları, elektronik teknolojisinin cazibesini ve baştan çıkarıcılığını ve sanat üretimini ne kadar derinden etkilediğini vurguluyor. Bununla birlikte, varlığında ve özünde paradokslar olsa bile, geleneksel temsillerle yan yana teknik imaj yaratma gücünün de üzerinde duruluyor. Son olarak sanatçıların yapıtlarından oluşan bir dizi videonun yer aldığı gösterimde izleyici çalışmalara odaklanan bir retrospektif iç görüye davet ediliyor.

​​“5 Sanatçı & 5 Video, Kapsamlı Bir Video Sergisi” kapsamında her bir sanatçının retrospektif niteliğinde seçilen beş eseri, iki haftalık periyotlarla 16 Ocak 2022 tarihine kadar çarşambadan pazara 11:00’den 17:00’ye kadar Evliyagil Dolapdere’de ziyaret edilebilirsiniz. Ayrıca üçüncü seçki Ergin Çavuşoğlu: “class="carousel-control-prev” kapsamında sanatçı eşliğinde sergi turu 24 Kasım saat 17.00’de gerçekleştirilecek.

0
2184
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage