07 TEMMUZ, SALI, 2020

5. İstanbul Tasarım Bienali’nin Tarihi Belli Oldu

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından, VitrA sponsorluğunda ve Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle düzenlenen 5. İstanbul Tasarım Bienali’nin yeni tarihleri belli oldu. Salgın nedeniyle bu yıl farklı formatlarda eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek bienal, 15 Ekim ile 15 Kasım 2020 tarihleri arasında ziyaretçilerle buluşacak.

Küratörlüğünü Mariana Pestana’nın üstlendiği 5. İstanbul Tasarım Bienali, “Empatiye Dönüş: birden fazlası için tasarım” başlığını taşıyor. Birçok farklı ülke ve disiplinden sanatçının işlerini bir araya getiren bienal, izleyiciler için hem şehre yayılan hem de dijital ortamda yeni içerikler üreten zengin bir yapı vadediyor. Bienal kapsamında katılımcıların projelerinin özel sergi mekânları, İstanbul sokakları ve dijital ortamda ziyaretçilerle buluşturulması planlanıyor. 5. İstanbul Tasarım Bienali empatinin kökenine iniyor, tasarımın mekânları, peyzajları, mikroorganizmaları, diğer türleri ve birbirimizi “duyumsamamızı” sağlayan araçlarla bizi nasıl bir araya getirdiğini inceliyor.

​Bu yıl sanatseverlerle üç farklı eksende buluşacak olan İstanbul Tasarım Bienali; dijital ortamda yayımlanacak Eleştirel Yemek Programı adlı video serisi, ARK Kültür’de bir arada izleyicilerle buluşturulacak Kara ve Deniz Kütüphanesi programı ve Pera Müzesi’nin yanı sıra kentin farklı noktalarına uzanacak Yeni Yurttaşlık Ritüelleri adlı müdahaleler dizisini sanatseverlerin beğenisine sunacak.

0
2136
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage