14 HAZİRAN, PAZARTESİ, 2021

5. Bozcaada Caz Festivali 20 - 22 Ağustos Tarihleri Arasında Gerçekleşecek

Bozcaada Caz Festivali’nin 5. edisyonu, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı’nın (TGA) katkılarıyla, 3dots ve fermente tarafından 20 - 22 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek.

Kendine Has, Volkswagen, Jack Lives Here ve Metro Türkiye’nin destekleriyle hayata geçirilen Bozcaada Caz Festivali, zengin müzik içeriğiyle ve disiplinler arası KEŞİF programıyla cazın ustalarını ve genç müzisyenleri fiziksel olarak Bozcaada’da ve çevrim içi platformunda bir araya getirecek.

Bozcaada’nın doğasına zarar vermeden, kalıcı ve sürdürülebilir katkı sağlamayı hedefleyen festival katılımcılarına nefes alabilecek bir alan sunacak. Bozcaada’da 2017 yılından beri müzikseverlerle buluşan festival, farklı jenerasyonlardan uluslararası müzisyenleri dinleyiciyle bir araya getirmesinin yanı sıra çağdaş sanat ve gastronomi dahil olmak üzere farklı disiplinlerin yer aldığı bir etkinlik programı da düzenliyor.

Akış kavramını literatüre kazandıran psikolog Mihály Csíkszentmihályi’nin, kişiyi konfor alanından çıkaran ve gündelik konulardan uzaklaştıran aktivitelerin getirdiği mutlulukla zamanın hızla akması arasındaki ilişkiyi araştıran ototelik kavramından esinlenerek yola çıkan Bozcaada Caz Festivali, katılımcılarını anın içinde ve farkında olmaya davet ediyor. Her konuda erişilebilirlik üzerine çalışan Bozcaada Caz Festivali, 2019’da caz müziği destekleyen Europe Jazz Network’e dahil oldu ve daha fazla kişiyi bilgilendirmek ve bir iletişim ağı kurmak amacıyla da 2020 yılında Türkiye Caz Ağı’nın kurucu üyesi oldu. Aynı zamanda festival uluslararası müzik endüstrisinde cinsiyet eşitliğini hedefleyen İngiltere merkezli Keychange programında yer alıyor.

Festival, iklim krizine dikkat çekmek için uzun dönem partnerlik yaptığı Esmiyor podcast serisi ile Keşif programında özel içerikler yapıyor. Ayrıca Ecording iş birliğiyle festival için alınan her bilet doğada bir tohum topuna dönüştürülüyor. Reflect Studio ortaklığıyla ise festival ürünlerinin etik üretim anlayış ve sürdürülebilir yöntemlerle üretiliyor.

Medya ve içerik partneri Aposto!’nun desteğiyle gerçekleşecek 5. Bozcaada Caz Festivali hakkında detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz. 

0
1572
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle