17 HAZİRAN, PERŞEMBE, 2021

5. Bir Yaz Gecesi Festivali 16 Temmuz’da Beykoz Kundura’da Başlıyor

Kundura Sinema ve Sahne’nin düzenlediği Bir Yaz Gecesi Festivali, 16 Temmuz’da Beykoz Kundura’da başlıyor. Bu yıl beşincisi düzenlenecek Bir Yaz Gecesi Festivali’nde klasiklerden belgesellere, ödüllü yapımlardan canlı müzik eşliğinde sessiz film gösterimlerine, zengin bir film seçkisi izleyiciyle buluşacak. Ayrıca caz, elektronik ve deneysel müzikten isimler Bir Yaz Gecesi Sahnesi’nde olacak.

Festivalin temmuz ayı gösterim programı kapsamında Sarah Gavron’ın tarihin ilk kadın hareketlerinden birini ateşlemiş kadınların hikâyesini Carey Mulligan, Helena Bonham Carter, Meryl Streep’in ışıldayan oyunculukları eşliğinde anlattığı draması Suffragette / Diren! (2015), Callisto Mcnulty’nin seyirciyi 1970’lerin feminizminin kalbine ışınlayacak hınzır ve sürükleyici komedisi Delphine et Carole Insoumuses / Delphine ve Carole, Elizabeth Sankey’nin romantik komedi filmlerinin ilişkilere ve aşk anlayışımıza etkisini kurcalayan eğlenceli belgeseli Romantic Comedy / Romantik Komedi, George Cukor’ın Judy Garland’a Altın Küre kazandırmış 1954 tarihli müzikal klasiği A Star Is Born / Bir Yıldız Doğuyor ve Rupert Goold’un yönettiği, Renée Zellweger’in Judy Garland performansıyla Altın Küre ve Oscar ödüllerine uzandığı Judy açık havada izleyiciyle buluşacak.

Küratörlüğünü Beykoz Kundura’nın Kültür ve Sanat Direktörü S. Buse Yıldırım’ın yaptığı film programında gösterilecek filmler yaz boyunca gösterimde olacak. Bir Yaz Gecesi Festivali’nin biletlerine 25 Haziran’dan itibaren buradan ulaşabilirsiniz.

0
1478
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage