09 EYLÜL, PERŞEMBE, 2021

49. İstanbul Müzik Festivali Yaşam Boyu Başarı Ödülü Pēteris Vasks’a Verildi

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla gerçekleştirilen 49. İstanbul Müzik Festivali’nin Yaşam Boyu Başarı Ödülü’ne besteci Pēteris Vasks layık görüldü.

Ödül 6 Eylül Pazartesi akşamı Rahmi M. Koç Müzesi’nde gerçekleştirilen bir törenle pandemi kısıtlamaları sebebiyle törene katılamayan Pēteris Vasks adına Letonya Cumhuriyeti Büyükelçisi Pēteris Vaivars’a takdim edildi. Törende daha sonra dünyanın en seçkin konser serilerinde yer almış, kayıtlarıyla pek çok ödüle layık görülen Modigliani Quartet, Vasks’ın son eseri Yaylı Çalgılar Dörtlüsü, no.6’nın Türkiye prömiyerini gerçekleştirdi. İstanbul Müzik Festivali, Essen Philharmonie, Riga Güz Oda Müziği Festivali ve Wigmore Hall ortak siparişi olan, Hoffmann Vakfı Başkanı André Hoffmann’ın desteğiyle hayata geçirilen bu eserden sonra konser Schubert’in Yaylı Çalgılar Dörtlüsü no.15 ile sona erdi. Modigliani Quartet “Bir Prömiyer: Vasks” konseri Berrin Erengül, Elvan Tuğsuz Güven ve Eva Barlas’ın gösteri eş sponsorluğunda gerçekleştirildi.

49. İstanbul Müzik Festivali kapsamında gerçekleştirilen etkinlikler 16 Eylül’e kadar devam ediyor. Festival programına buradan ulaşabilirsiniz.

0
998
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage