05 AĞUSTOS, ÇARŞAMBA, 2020

48. İstanbul Müzik Festivali Bu Yıl Dijital Ortamda

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle düzenlenen 48. İstanbul Müzik Festivali’nin yeni tarihleri ve formatı belli oldu. Bu yıl 18 Eylül ile 5 Ekim 2020 tarihleri arasında düzenlenecek festival, dijital ortamda müzikseverlerle buluşacak.

Bu yıl ana teması “Beethoven’ın Aydınlık Dünyası” olan 48. İstanbul Müzik Festivali’nin konser çekimleri İstanbul ve Avrupa’nın çeşitli şehirlerindeki tarihi mekânlarda gerçekleştirilecek.  

Bu yıla özel olarak etkinliklerini dijital olarak gerçekleştirilecek festival, programında bir de fiziksel konsere yer verecek. Bu kapsamda 19 Ağustos 2020 Çarşamba akşamı Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası (BİFO), Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nda dinleyicilerle fiziksel olarak bir araya gelecek. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve iştiraklerinden Kültür AŞ desteğiyle gerçekleşecek konserde salgın önlemleri sebebiyle sınırlı sayıda izleyici yer alacak.

48. İstanbul Müzik Festivali programındaki tüm konserlerin video kayıtları dijital ortamda yayımlanacak ve fiziki konserlere oranla daha erişilebilir fiyatlarla dünyanın her yerinden ilgililer için satışa sunulacak.

Festival kapsamında Wiener Akademie, Bilkent Senfoni Orkestrası, Kheops Ensemble, Philharmonix, Beethoven Trio Berlin, Borusan Quartet, Semplice Quartet gibi topluluklar ve Thomas Hampson, Bülent Evcil, Derya Türkan, Yurdal Tokcan, Gökhan Aybulus, Ezgi Karakaya gibi solistler ile birlikte çalışılarak kaydedilen videolar müzikseverlerle buluşacak.

​Kayıtlar, İstanbul’da Şerefiye Sarnıcı, Tekfur Sarayı, Hıdiv Kasrı, Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi, Harbiye Saint Esprit Katedrali, Surp Hovhan Vosgeperan Ermeni Katolik Kilisesi, Süreyya Operası gibi şehrin kültürel hazinelerini ortaya koyan mekânlarda; Avrupa’da ise Belçika, Almanya, Avusturya ve Hollanda’nın çeşitli şehirlerinde, Perchtoldsdorf Şatosu ve Stavelot Manastırı gibi tarihi mekânlarda gerçekleştirilecek.

0
1452
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage