18 EYLÜL, CUMA, 2020

2.5 Uluslararası İstanbul Hikâye Anlatıcılığı Online Festivali Başladı

İlk kez 2014 yılında gerçekleştirilen Uluslararası İstanbul Hikâye Anlatıcılığı Festivali, bu yıl da istanbulimpro ve Muzip Masal Cini ortak organizasyonuyla sanatseverlerle buluşuyor. Bu yıl yeni bir format benimseyen festival, kültür belleğimizin en özgün eserlerinden olan hikâye ve hikâye anlatıcılarıyla çevrim içi olarak buluşarak eylül ayı boyunca her perşembe, cuma ve cumartesi akşamı dinleyicilerin karşısına çıkıyor.

Avrupa Birliği Sivil Düşün Fonu’nun “Bizi Bağlayan Şeyler” #iyigündekötügünde desteği ile hayata geçen 2.5 Uluslararası İstanbul Hikâye Anlatıcılığı Online Festivali, hikâyeler aracılığıyla tüm canlıların birbirine bağlanmasını ve sözlü kültürün korunmasına hizmet etmeyi amaçlıyor. Bu kapsamda dünyanın farklı bölgelerinden farklı insanları programına dâhil eden festival, benimsediği çok kültür ve dilli yapısıyla insanlık tarihine önemli bir de miras bırakıyor.

2.5 Uluslararası İstanbul Hikâye Anlatıcılığı Online Festivali kapsamında bu yıl Türkiye ve dünyadan birçok hikâye anlatıcısının yanı sıra alanında uzman akademisyen, eğitmen ve araştırmacılar bir ay boyunca anlatı, panel ve atölye formatlarında ücretsiz olarak izleyicilerle buluşuyor. Bu doğrultuda festival programı ve etkinlikler hakkında daha fazla bilgiye erişmek isteyen izleyiciler, buradan festivalin internet sitesini ziyaret edebilir.

​Festivalin YouTube kanalına ise buradan ulaşabilirsiniz.

Festival Tarihleri

Hafta   
18 Eylül 2020 Cuma             
19 Eylül 2020 Cumartesi

Hafta
27 Eylül 2020 Perşembe        
28 Eylül 2020 Cuma           
21 Eylül 2020 Cumartesi


Hafta
1 Ekim 2020 Perşembe               
2 Ekim 2020 Cuma               
3 Ekim 2020 Cumartesi

*Anlatı etkinlikleri saat 21.00’de başlayacaktır.
*Paneller her cumartesi saat 16.00’da başlayacaktır.
​*Atölyeler her cumartesi Zoom programı üzerinden ve sınırlı katılımcı ile gerçekleştirilecektir. Katılmak isteyenlerin önceden bilgi@muzipmasalcini.com adresine kayıt yaptırmaları gerekmektedir. 

0
2329
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage