02 NİSAN, SALI, 2024

15. Savaş Dinçel Tiyatro Ödülleri Sahiplerini Buldu

15. Savaş Dinçel Tiyatro Ödülleri, 2007’de hayatını kaybeden usta oyuncu Savaş Dinçel’in 82. doğum gününde Baba Sahne’de gerçekleştirilen tören ile sahiplerini buldu.

1 Nisan Pazartesi akşamı gerçekleşen törende aynı zamanda Baba Sahne’nin 7. yaşı da kutlandı. Şevket Çoruh’un ev sahipliği yaptığı geceye Dinçel’in yakın dostlarının ve öğrencilerinin de aralarında bulunduğu, Müjdat Gezen, Mustafa Alabora, Kandemir Konduk, Nergis Çorakçı, Günay Karacaoğlu, İlker Ayrık, Janset, Oya Okar, Emrah Eren, Fatih Koyunoğlu, Cem Cücenoğlu, Melike Demirağ, Mert Asutay, Serhan Ernak, Doğaç Yıldız, Caner Güler gibi isimler katıldı. Baba Sahne’nin Savaş Dinçel Salonu’nda gerçekleşen gecenin sunuculuğunu, yine Dinçel’in eski öğrencilerinden biri olan İlker Ayrık üstlendi. Müjdat Gezen Sanat Merkezi öğrencileri tarafından verilen 15. Savaş Dinçel Tiyatro Ödülleri’nde Senan Kara Tutumluer “En İyi Kadın Oyuncu”, Serkan Keskin “En İyi Erkek Oyuncu”, Hakan Tabakan “En İyi Oyun Yazarı”, Volkan Sarıöz ise “En İyi Oyun Yönetmeni” ödüllerine layık görüldü.

​Gecede Şevket Çoruh başta olmak üzere Savaş Dinçel’in eski öğrencileri ve öğrencilerinin çocukları bu yıl da sahnede bir araya geldiler. Usta oyuncunun öğrencileri, her yıl olduğu gibi sahnede Savaş Dinçel’in Sersem Kocanın Kurnaz Karısı oyununda seslendirdiği ve sözleri kendisine ait olan “Bir Sanatkâr Asla Ayı Değildir” şarkısını söylediler.

0
420
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage