31 TEMMUZ, PAZAR, 2022

10. Boğaziçi Film Festivali’nin Yarışma Başvuruları Başladı

21 - 28 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek 10. Boğaziçi Film Festivali’nin ulusal ve uluslararası film yarışmaları ve endüstri bölümü olan Bosphorus Film Lab’e başvurular başladı.

Boğaziçi Kültür Sanat Vakfı tarafından 21 - 28 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek Boğaziçi Film Festivali, Türkiye ve dünya sinemasından seçkin örneklerin gösterimleri, ustalık sınıfları ve söyleşileri sinemaseverle buluşturacak. 10. Boğaziçi Film Festivali’nin ulusal ve uluslararası film yarışmaları ve Bosphorus Film Lab kapsamında yer alan Pitching ve Work in Progress kategorileri için başvurular başladı.

10. Boğaziçi Film Festivali’nin Ulusal Uzun Metraj Film Yarışmasında büyük ödül olarak En İyi Filme verilen Altın Yunus’un yanı sıra En İyi Yönetmen, En İyi Senaryo, En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Görüntü Yönetmeni ve En İyi Kurgu dallarında da ödül verecek. Kategori ödüllerinin yanı sıra ulusal yarışmada Akli Film tarafından para ödülüyle desteklenen En İyi İlk Film Ödülü ile FİLM - YÖN En İyi Yönetmen Ödülü ve Film Yapımcıları Meslek Birliği (FİYAB) tarafından para ödülüyle desteklenen FİYAB En İyi Yapımcı Ödülü de sahibini bulacak.

10. Boğaziçi Film Festivali kapsamında Ulusal Belgesel Yarışmasının da ilk kez başvurusu açıldı. Bu sene önceki yıllarda ulusal uzun metraj film yarışması ve kısa yarışma kategorilerinde başvuru yapılabilen belgesel türü için yeni bir alan açılıyor. Ulusal Kısa Belgesel Yarışması’nın kapsamı genişletilerek süre sınırı olmaksızın tüm belgesel filmler En İyi Ulusal Belgesel Film ve Jüri Özel ödüllerinin dağıtılacağı Ulusal Belgesel Yarışması’na başvuru yapabilecek.

Ulusal Kısa Film ve Uluslararası Kısa Film olmak üzere iki farklı yarışma kategorisinde en iyi film ödüllerinin verileceği kısa film bölümünde süresi 20 dakikayı aşmayan deneysel, animasyon ve kurmaca filmler ile başvuru yapılabiliyor. Festivalin kısa yarışma bölümlerinde yer alan tüm filmler Ahmet Uluçay Büyük Ödülü için de aday olacak. Festivalin ulusal kısa film yarışmasında yer alan filmlerden biri İstanbul Medya Akademisi tarafından para ödülüyle desteklenen Genç Yetenek Ödülü’nü kazanacak.

​T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün desteği ve TRT’nin Kurumsal İş Ortaklığı ile gerçekleştirilecek 10. Boğaziçi Film Festivali’ne 22 Eylül’e kadar buradan başvuru yapılabilecek.

0
1217
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage