16 NİSAN, PAZAR, 2017
Karanlığın Derinliğine Doğru

MASAO YAMAMOTO, \'NAKAZORA\' 

Karanlığın Derinliğine Doğru

NEJAD DEVRİM, \'UNTITLED\' 

Karanlığın Derinliğine Doğru

FÜSUN ONUR, ‘DIVIDING SPACE ON A WHITE PIECE OF PAPER’


Karanlığın Derinliğine Doğru

Galerist, küratörlüğünü Károly Aliotti ve Nilüfer Şaşmazer’in üstlendiği "Dark Deep Darkness and Splendor" başlıklı grup sergisine 27 Nisan - 10 Haziran tarihleri arasında ev sahipliği yapacak. 

Başlığını David Lynch’in Dark Deep Darkness adlı taş baskı eserinden alan sergideki çalışmalar; kozmos, toprak ve melankolinin birbirleriyle kimi zaman kesişen düzlemlerinde buluşuyor. Derin bir hisse sahip bu eserlerdeki elle tutulamayan gizli gücü temsil eden karanlık, yaratılış hikâyesinde de bahsi geçen; her şeyden önce var olmuş kozmosun doğurgan karanlığıdır. Belirli bir şekle sahip olmayan bu yoğun madde, aynı bir rahim gibi içinde büyüttüğü şeye can verir. 

Doğurma, yaratma eylemi şiirsel olduğu kadar bedensel, kanlı, biricik bir deneyimdir. Karanlık maddenin sarıp sarmalama, büyütme niteliği toprağı akla getirir. Toprağın çamur hali ateşte pişerek şekil alır; yeryüzünün kalbindeki ateş ise yerkabuğuna çıktığında simsiyah, büyülü bir taşa dönüşür. Bu anlamda sergi, Batı kültüründe siyah renkle ilişkilendirilen üzüntü, keder, yas, ölüm gibi olumsuz yan anlamların ötesinde konumlanan; yaratma, var olma anındaki devinimin özelliklerini içinde barındıran gizemli bir güç olarak siyaha odaklanır.

0
1938
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage