17 MAYIS, CUMA, 2019

Kapitalist Modernite Çağına Karşı Bir Uyarı

Lee McIntyre’nin her şeyin birkaç günde olup bitiverdiği, olguların yerini duyguların aldığı kapitalist modernite çağında, nesnel gerçekleri göz ardı etmenin tehlikelerine karşı bir uyarı niteliğindeki kitabı Hakikat-sonrası, Mehmet Fahrettin Biçici’nin çevirisiyle, Tellekt Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Tellekt Yayınları, Can Yayınları bünyesinde fizikten felsefeye, genetikten ekolojiye pek çok alanda dünyada süregiden teorik tartışmaların izini süren eleştirel metinlerin yanı sıra, sosyal ve beşeri bilimler alanında aktüel tartışmaları kültür hayatına kazandırmak üzere kuruldu. İlk kitabı da Hakikat-sonrası oldu.

​Bugünün hakikat-sonrası rejiminde, gündelik siyasetin bir uzantısı haline gelen, yalnızca yorum ve görünümlerin olduğu bir "gösteri toplumu"nun yükselişine tanıklık ediyoruz. Sorular ve cevaplar arasındaki nedensel bağları yitirdiğimiz kapitalist modernite çağında, devlet aklına ve onun otoriter siyasal tahayyüllerine muhtaç olmayan bir karşı duruş geliştirebilmek mümkün müdür? Sosyal adaletin, özgürlüğün ve demokrasinin özüne tehdit oluşturan popülizm ve yalanlarla nasıl baş edebiliriz? Hakikat-sonrası, tüm bu sorulara yanıtlar arayan bir kamusal felsefe kitabı.

0
2263
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage