12 EYLÜL, SALI, 2017

İstanbul Bienali Basın Toplantısı Gerçekleşti

İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın (İKSV) 1987 yılından bu yana düzenlediği İstanbul Bienali bu yıl 30. yaşını kutluyor. İKSV tarafından Koç Holding sponsorluğunda düzenlenen 15. İstanbul Bienali, 16 Eylül Cumartesi günü kapılarını açıyor. 

 Küratörlüğünü sanatçı ikilisi Elmgreen & Dragset’in üstlendiği iyi bir komşu başlığını taşıyan 15. İstanbul Bienali’nde, 32 ülkeden 56 sanatçının farklı coğrafya ve zaman dilimlerinden hikâyeler anlattığı 150 eseri sergileniyor. 

15. İstanbul Bienali bu yıl, Galata Özel Rum İlköğretim Okulu, İstanbul Modern, Pera Müzesi, ARK Kültür, Yoğunluk Sanatçı Atölyesi ile Küçük Mustafa Paşa Hamamı olmak üzere birbirine yürüme mesafesinde altı komşu mekânda ziyaretçilerini ağırlayacak.

12 Kasım’a kadar Koç Holding katkılarıyla ücretsiz olarak gezilebilecek 15. İstanbul Bienali süresince farklı alanlardan isimlerin katılımıyla gerçekleştirilecek ücretsiz etkinliklerle de iyi bir komşu başlığı üzerine düşünülmeye devam edilecek. Sanatçı ve akademisyen Zeyno Pekünlü’nün koordinatörlüğünü üstlendiği 15. İstanbul Bienali’nin Kamusal Programı kapsamında, uluslararası konuşmacıların katılımıyla gerçekleştirilecek sempozyumlardan film gösterimlerine ve konuşmalara,  farklı kültürel coğrafyalardan davetli şeflerin birlikte yemek pişirecekleri atölye çalışmalarından İstanbul’un göçmen ve yerleşik müzisyenlerinin bir araya gelerek yapacakları doğaçlama performanslara, okuma günlerinden çocuklar için animasyon ve tasarım atölyelerine pek çok farkı etkinlik düzenlenecek.

15. İstanbul Bienali’nin 12 Eylül Salı sabahı Özel Saint Benoît Fransız Lisesi Silüet Gösteri Salonu’nda gerçekleştirilen Basın Toplantısı’nda açılış konuşmalarını İKSV Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı ile Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç yaptı. 

​İstanbul Bienali Direktörü Bige Örer’in moderasyonunda devam eden basın toplantısı, 15. İstanbul Bienali küratörleri Elmgreen & Dragset ile 15. İstanbul Bienali’nin Kamusal Program Koordinatörü Zeyno Pekünlü’nün bienalin oluşum sürecine dair gerçekleştirdiği ve iyi bir komşu başlığının nasıl belirlendiği, bienaldeki sanatçı ve işler, mekânlar, kamusal program ve yayınların hikâyelerine dair bilgilerin verildiği bir söyleşiyle devam etti.

0
3886
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage