02 MART, CUMARTESİ, 2019

38. İstanbul Film Festivali’nde Musikişinas Filmler

Bu yıl 5-16 Nisan tarihlerinde 38. kez izleyicilerle buluşacak olan İstanbul Film Festivali, Musikişinas bölümüyle müzik tarihine damga vurmuş ikonik isimlerin hikâyelerini perdeye taşıyacak.

38. İstanbul Film Festivali Musikişinas bölümünde İrlandalı fotomuhabiri ve yönetmen Seamus Murphy’nin sanatçı PJ Harvey’i Kabil’den Kosova’ya oradan Washington’a izlediği ve albümü The Hope Siz Demolition Project’in yapım aşamasını belgelediği A Dog Called Money filmi, tango devrimini gerçekleştiren kişi olarak tanınan Arjantinli bandoneon virtüözü ve besteci Astor Piazzolla’nın hayatının konu edinen Piazzolla: The Years Of The Shark belgeseli, yönetmen Stephan Talneau’nun Batı Avrupalı saz müzisyeni Petra Nachtmanova’nın Berlin’den Horasan’a yolculuğunu konu edinen Saz – The Key Of Trust belgeseli, geçen yıl kaybettiğimiz Nicolas Roeg’in Donald Cammell ile birlikte yönettiği ve başrolünü Mick Jagger’ın oynadığı alışılmadık suç filmi Performance, yönetmen Jessica Leski’nin “boyband” fenomenini farklı kuşaklardan hayranların bakış açılarıyla anlattığı I Used To Be Normal: A Boyband Fangirl Story belgeseli ve operanın mabedi sayılan La Scala Tiyatrosu’nun primadonnası Leyla Gencer’in izini süren Leyla Gencer: La Diva Turca belgeseli yer alıyor.

38. İstanbul Film Festivali’nde, İstanbul Film Festivali Uluslararası Yarışma Jüri Başkanı görevinde You Were Never Really Here, We Need To Talk About Kevin gibi filmleriyle tanıdığımız senarist ve yönetmen Lynne Ramsay’i göreceğiz. 

0
1917
1
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage