13 HAZİRAN, SALI, 2017

12-18 Haziran Haftasında Dikkat Çeken 6 Sanat Etkinliği

Henüz tatile çıkmayanları yoğun bir sanat haftası bekliyor. Altı açılışın gerçekleşeceği bu haftada özellikle 15 Haziran Perşembe günü oldukça yoğun bir gün olacak. Açılışlarda görüşmek üzere.

12-18 Haziran Haftasında Dikkat Çeken 6 Sanat Etkinliği

Aramızda II 

UNIQ GALLERY, 13-30 Haziran tarihleri arasında BAU Fotoğraf ve Video Bölümü Mezuniyet Projesi Sergisi’ne ev sahipliği yapıyor. Derdim ne benim? Bedenim? Geçmişim? Yalnızlığım? Temsiliyet? Önyargı? Bellek? Kimlik? Korkular? ve Yükler?.. “Aramızda II” grup sergisi gençlerin bu sorularla en dolaysız ve en doğal halleriyle yüzleştikleri fotoğraf, video, film ve yerleştirme projelerinden oluşuyor

​13-30 Haziran tarihleri arasında UNIQ Gallery’de ziyaret edilebilecek “Aramızda II”, Bahçeşehir Üniversitesi Fotoğraf ve Video Bölümü Mezuniyet Projesi Sergisi olarak karşımıza çıkıyor. Balım İslamoğlu, Berrin Seyirci, Burcum Baygut, Çağla Gezener, Cem Deniz Arslan, Derin Bağatur, Ege Muallaoğlu, Elif Kalkan, Elif Okay, Ozan Kaçmaz ve Rim Ben Abdennabi yapıtlarından oluşan seçkiyle oluşturulan sergi tüm sanatseverlere açık olarak ziyaret edilebilecek.

İstanbul’dan İzler 

Dominique Barreau, Eric Peyret, Esra Meral Demircan ve Murat İrtem’in İstanbul’dan etkilenerek yaptığı çalışmalar, 15 Ağustos’a kadar 42 Maslak Art!SPACE’te, Gama Art Gallery işbirliğiyle, sanatseverlerle buluşuyor.

​İstanbul’u yaşayarak şehrin kendilerinde bıraktığı izlenimleri resimlerine aktaran sanatçılar, “İstanbul’dan İzler / Traces of İstanbul” başlığıyla bir araya geliyor. 15 Haziran’da kapılarını ziyaretçilere açılacak serginin küratörlüğünü Şule Altıntaş üstleniyor.

Yüzey Yığını ya da Maden Dağı

Furkan Temir’in Türkiye’de gerçekleştirdiği proje odaklı seyahatlerinde çektiği fotoğraflar, Nişantaşı’ndaki “Operation Room”da yer alacak “Yüzey Yığını ya da Maden Dağı” sergisi  için yeniden kurgulanarak ziyaretçilere sunuluyor.

“Yüzey Yığını ya da Maden Dağı” başlıklı sergide, Furkan Temir’in son iki yıldır üzerinde çalıştığı belgesel niteliğindeki siyah beyaz fotoğraf arşivleri yer alıyor. Sanatçının Anadolu’ya yaptığı seyahatleri sırasında bulduğu yüzlerce vesikalığın algoritmik bir yazılımla yeniden düzenlendiği bir video yerleştirmesi de sergide bulunuyor. 15 Haziran 19.00’da açılışı gerçekleşecek sergi, 19 Ağustos tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

aRb

Kerem Ozan Bayraktar, Şeref Erol ve Yağız Özgen’in çalışmaları “aRb” başlıklı sergiyle SANATORIUM’da ziyaretçileriyle buluşuyor. ​Nesneler yerine bağıntılara vurgu yapan ve bağlamlara odaklanan sergi, ismini Avusturya ekollü filozof Ludwig Wittgenstein’ın ünlü çalışması Tractatus Logico-Philosophicus’tan alıyor.

​“aRb” isimli çalışmalar; Bayraktar, Erol ve Özgen’in “Sanat Tanımı Topluluğu” olanağında edindikleri deneyimlere dayanarak geçmişte Gödel Kanıtlaması metni üzerine gerçekleştirdikleri bağıntı ve eşleme (haritalama) kavramlarının çözümlenmesini içeren atölye çalışmalarından hareket ediyor. “aRb” isimli sergi, 15 Haziran – 15 Temmuz 2017 tarihleri arasında görülebilir.

Şimdi Uzaklardasın 

İşlerinde metin ve fotoğrafı biçimlerinin ötesine taşımaya çalışan Merve Ünsal, ismini ve çıkış noktasını Zeki Müren’in besteleyip icra ettiği parçadan alan “Şimdi Uzaklardasın” adlı sergiyle Galerist’te, sanatseverlerle buluşuyor.

Ünsal’ın fotoğraf muhabirliğine ait imgeleri seri halinde ve üst üste montajlayarak sunduğu soyut çalışmaları, savaş ve doğal afetlerin gündemini izleyerek dünyanın çeşitli bölgelerini betimlemek yerine, onun durmadan büyüyen ve kendi kendine işaret eden zihinsel bir arşivinin yüzeylerini görünür kılıyor. Sanatçının son dönem fotoğraf ve video çalışmaları ile İstanbul’da gerçekleştirdiği performansın izlerini sunarak, uçucu bir sanat eyleminin belgelenme ve aktarım olasılıklarını araştıran sergisi, 15 Haziran – 8 Temmuz 2017 tarihleri arasında ziyaret edilebilir.

Mixer Sessions II

Geçen sene “Mixer Sessions I” projesi ile üniversitelerin son sınıflarında okuyan sanatçılara yönelik yaptığı açık çağrının ardından Mixer, bu yıl da genç küratörler için bir açık çağrı düzenledi. Gelen başvurular arasından seçilen proje "Karakutu", 16 Haziran - 29 Temmuz tarihleri aradında Mixer'de sergilenecek. Sergide yer alan sanatçılar: Beste Kopuz, Burcu Pek, Haydar Akdağ, Murat Han Er, Volkan Parlak, Zehra Doğan.

0
4885
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage