27 KASIM, CUMA, 2020

Solomun'un Yeni Teklisine Fatih Akın İmzalı Klip

Elektronik müziğin usta ismi Solomun’un, Alman indie-rock grubu Isolation Berlin’le ortak çalışması olan yeni teklisi “Kreatur der Nacht”ın klibi Fatih Akın tarafından çekildi.

NINL etiketiyle yayımlanan single, 80’li yıllar boyunca Avrupa’da etkili olan Cold Wave ve Post-Punk türlerinin tınısını yakalayarak metalik bir bas dizilimi ve Isolation Berlin’in agresif vokalini bir araya getiriyor. “Kreatur der Nacht”, Solomun’un geçtiğimiz aylarda yayımladığı single’ı “Home”la birlikte Mayıs 2021’de çıkması beklenen albümünde yer alıyor. Fatih Akın’ın yönettiği klipte ise Mercedes Müller boş sokaklarda umarsızca dolaşırken karşımıza çıkıyor.

Solomun yeni parçasını şu sözlerle açıklıyor: “Bir 80’ler çocuğu olarak uzun zamandır o dönemin Punk ve New Wave akımını hissettirecek, özel duygulara sahip bir parça yapmak istiyordum. Isolation Berlin’le birlikte yaptığımız çalışmalar sonrasında ortaya “Kreatur der Nacht” gibi bir parça çıktığı için çok mutluyum.”

​Fatih Akın ise parçayı ve klibi şu sözlerle anlatıyor: “Mladen ve ben aynı zamanlarda aynı mahallede büyüdük. O zamanlardan hatırlayabildiğim tek şey çete dünyası olsa da o dünya bana inanılmaz derecede yaratıcı bir ortam sundu. Yıllar önce sahip olduğumuz ortak hayallerimizi bu video ile ifade ettik. Mladen’in müziklerinde çağdaş tınıyı ve 80’lerin New Wave akımını harmanlaması beni de şekillendirdi. Görsel ve anlatım olarak bu olağanüstü parçaya katkıda bulunmak benim için büyük bir armağan. Bu videonun yönetmenliğini yapmamı sağlayarak, bana kendimi kişisel olarak ifade etme şansı veren kişi Solomun’dur.” 

https://www.youtube.com/watch?v=Zn28G5-6Jow

0
2594
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage