10 ARALIK, CUMA, 2021

“How Many Times Bize Gözlerimiz Kapalı Bir Şekilde Dans Etme Hissi Veriyor”

The Away Days, Zorlu PSM’nin Lokalize serisi kapsamında 12 Aralık’ta dinleyiciyle buluştu. Pandemi kurallarının esnetilmesiyle konserlerine başlayan grup, son olarak “How Many Times” isimli teklisini kasım ayında yayımladı.

“How Many Times Bize Gözlerimiz Kapalı Bir Şekilde Dans Etme Hissi Veriyor”

Türkiye’de indie müzik denildiği zaman akla ilk gelen gruplardan biri olan The Away Days, kendini tekrar etmeyen ve sürekli gelişen sound’ları ile beraber hem Türkiye’de hem de uluslararası müzik camiasında adından çokça söz ettiriyor. Çeşitli ulusal ve uluslararası müzik festivallerinde performanslar sergileyen The Away Days, pandeminin ardından oluşan konser taleplerini karşılamak ve yeniden dinleyicisiyle buluşmak için yurt içinde turneye başladı. The Away Days ile yayımladıkları son videolu tekli “How Many Times”ın klipleşme aşamaları, gelecek projeleri ve gerçekleştireceği konserler hakkında mobil bir röportaj gerçekleştirdik.

Bir turne programı yayımladınız ve 12 Aralık’ta da Zorlu PSM’nin Lokalize serisi kapsamında sahneye çıkıyorsunuz. Yeniden sahnelere dönmek sizlere neler hissettiriyor?

Pandemi sonrası ilk konserlerimiz oldukça heyecanlıyız hiç çalmadığımız şehirlerde çalacağız Isparta, Denizli gibi. Sahalara geri dönmek güzel.

The Away Days, indierock olarak başlayan müzik macerasında çeşitli değişimler ve devinimler yaşadı. The Away Days’in soundu her şarkıda yeni eklenen katmanlarla giderek daha da zenginleşti. Müzik tarzınızın izlediği bu dönüşümü bizlere aktarabilir misiniz?

Büyüyoruz, dinlediğimiz ve etkilendiğimiz şeyler değişiyor. Bunlara bağlı olarak bizler de değişiyoruz.

Geçtiğimiz iki yılda yaşanan ve hâlâ devam etmekte olan pandemi süreci birçok sektörü olumsuz etkiledi ki bunların başında da sahne sanatları icra eden oluşumlar geldi. Böyle bir dönemde üretkenliğiniz ve motivasyonunuzu nasıl sağlıyorsunuz?

Pandemi bizim için pek verimli geçmedi. Her ne kadar yeni demolar yapsak da psikolojik açıdan zor bir süreçti. Etkilerini yeni yeni atlatmaya çalışıyoruz. Biz her ay yeni konser vermeye alışkın bir grubuz. Bu kadar uzun süre sahnelerden uzak kalmak epey yıprattı diyebilirim.

The Away Days olarak müzikal ilhamınızı ve altyapınızı oluşturan ve sizleri etkileyen müzik gruplarını öğrenmek isterim.

Joy Division, Radiohead, The Smiths, The Cure.

Son yayımladığınız video klip olan “How Many Times”ın hikâyesini anlatabilir misiniz biraz? İlham kaynağınız ne oldu ve klibi çekerken nasıl bir kurgulama süreci geçirdiniz?

“How Many Times” bize gözlerimiz kapalı bir şekilde dans etme hissi veriyordu. Bu yüzden bu anlatıma paralel bir klip yansıtmak istedik. Bu sebeple klipte de hiç koreografi çalışmadık ve çekim esnasında birbiriyle ilk defa tanışan iki kişinin özgürce dans edişini çekip bunu yansıtmak istedik.

Aslında buradan The Away Days’in kliplerine getirmek istiyorum konuyu. Çünkü her bir klibiniz üzerine düşünülmüş, sinematografik açıdan da oldukça göz doyurucu. Bir şarkıya klip çekmeye karar vermeniz ve bu çekimleri gerçekleştirmeniz nasıl oluyor?

Oturup üzerine düşünüyoruz ve klipten ziyade parçalarımızı görsel olarak nasıl aktarabiliriz diye düşünüyoruz. Çoğu klibi kendim çekmeme rağmen daha önce birlikte çalıştığımız yönetmenlerle de üzerine çok düşündük. İşin işitsel kısmı kadar görsel kısmı da bizi çok heyecanlandırıyor.

Teksas'taki South by Southwest (SXSW) festivaline Türkiye'den katılan ilk müzik grubu olmanız, kliplerinizin prömiyerlerini dünyaca bilinen müzik sitelerinde yapmanız ve şarkılarınızın BBC Radio 6, Amazing Radio, XFM, Absolute Radio gibi mecralarda çalmış olması sizi uluslararası tanınırlığı olan da bir grup yapıyor. Önümüzdeki süreçte en çok olmayı istediğiniz yer neresi? Hedefiniz ve en çok çalmak istediğiniz yer neresi?

Gitmediğimiz yerlere gitmek istiyoruz. Uzak Doğu’da çalmayı çok isteriz. Umarım birgün çalarız.

Uluslararası festivallerde çalmak, dünyayı görmek The Away Days’e oldukça birikim katmıştır. Bunun yansımalarını şarkılarınıza nasıl aktarıyorsunuz?

Dünyayı görmek ve o tecrübeleri edinmek bizi sadece müzikal açıdan değil, bize birey olarak da tecrübe kattığını düşünüyoruz. Dünyada neler olup bitiyor, insanlar nasıl yaşıyor gibi buralarda bilinç kazandıkça ister istemez daha farklı bir insana dönüşüyor. Bu farklılık da aslında bizi biz yapan şey. Şarkılara da kendimizi yansıttığımız için aslında bunun etkisi şarkılarımıza geçiyordur.

Önümüzdeki dönemde planan başka konserleriniz var mı? Türkiye dışında sizleri nerede göreceğiz?

Şu anki pandemi sürecinde yurt dışında konser vermek daha zor ve çok önceden planlanması gerekiyor o yüzden bir süre daha buradayız ve bu süreyi yurt içinde daha önce buluşamadığımız şehirlerdeki dinleyicilerimizle buluşmayla geçirmeyi planlıyoruz.

The Away Days’i 12 Aralık Pazar günü Zorlu PSM’de canlı olarak dinleyebilirsiniz.

Grubun turne takvimi ise şu şekilde:

12 Aralık - Zorlu PSM İstanbul
21 Aralık - Holly Stone Antalya
22 Aralık - Holly Stone Isparta
23 Aralık - Holly Stone Denizli

0
2634
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Advertisement
Geldanlage