25 NİSAN, PAZARTESİ, 2022

Garanti BBVA’dan 30 Nisan Uluslararası Caz Günü'ne Özel 5 Farklı Konser

Garanti BBVA, Birleşmiş Milletler Eğitim Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) tarafından 2011 yılında ilan edilen 30 Nisan Uluslararası Caz Günü’nü beş farklı mekânda, alanında başarılı pek çok sanatçının katılımıyla gerçekleşecek beş özel konser ile kutlayacak.

Garanti BBVA’dan 30 Nisan Uluslararası Caz Günü'ne Özel 5 Farklı Konser

30 Nisan Uluslararası Caz Günü, UNESCO tarafından cazın dünyanın dört bir yanından insanları birleştirmedeki rolünü vurgulamak amacıyla ilan edildi. Caz piyanisti ve UNESCO iyi niyet elçisi Herbie Hancock’un fikriyle ortaya çıkan Uluslararası Caz Günü, 2011 yılından itibaren her yıl kutlanmaya devam ediyor. Garanti BBVA, bu özel günü kutlamak için 30 Nisan Cumartesi akşamı İstanbul’da, beş farklı mekânda pek çok sanatçının katılacağı beş konseri dinleyicilerle buluşturacak. Caz gününde birbirinden değerli sanatçıların sergileyeceği performanslarla, müzikseverler caza doyacak. Uluslararası Caz Günü’nde, Blind sahnesinde Barış Demirel ve Dostları, Bova sahnesinde Deniz Taşar feat. Cenk Erdoğan, Moda Sahnesi’nde Elif Çağlar Quartet, Nardis Jazz Club’da Mette Juul Quartet ve Salon İKSV’de Alfa Mist konser verecek.

Barış Demirel ve Dostları / Blind

Alternatif sahnenin başarılı trompet sanatçılarından, şarkıcı, besteci ve söz yazarı Barış Demirel, 2011 yılında “Barıştık Mı?” projesiyle ilk olarak dinleyicinin karşısına çıktı. 2015’te T.E.A.R., 2018’de FAIL PLAY, 2021’de de ilk solo albümü Mutluluklar olmak üzere üç albüm ile dinleyicinin dikkatini çekerek büyük bir hayran kitlesine ulaştı. Bu albümlerin arasında 2020’de sayısız prodüksiyonda birlikte yer aldığı, Türkiye’nin önemli hip-hop prodüktörlerinden ve MC’lerinden Da Poet ile ortak projeleri DPBD’nin ilk EP’sini yayımladı. Demirel, 2022’de yayımlayacağı yeni albümünün stüdyo çalışmalarına devam ediyor.

​Hip-hop, elektronik, caz ve pop gibi birçok farklı türden sanatçıyla ortak projeler yürüten Barış Demirel, Garanti BBVA Uluslararası Caz Günü konserleri kapsamında özel konukları Kayra, Da Poet, Deniz Tekin, Efe Demiral ve İdil Meşe ile Blind sahnesinde dinleyicilerle buluşacak. Konserin biletlerine buradan ulaşabilirsiniz.

Deniz Taşar feat. Cenk Erdoğan / Bova

Kendine has vokal tavrı ve ses rengiyle Türkiye’deki caz vokaline yeni bir soluk getiren şarkıcı, şarkı yazarı, tasarımcı ve multidisipliner sanatçı Deniz Taşar, 2013 yılından itibaren ulusal ve uluslararası olmak üzere pek çok yarışma ve festivalde kendini gösterdi. Sanatçı, 2016’da Türkçe parçalarının yer aldığı Uykuda Bir Bulut isimli ilk albümünü yayımladı.  Aynı yıl bas gitarist Şentürk Öztaş ile birlikte duo projeleri Songs From A Breeze’in Chapter One isimli albümünü de çıkardı. Nisan 2019’da “Onu Ona Ona Onu” şarkısını, Nisan 2020’de ikinci albümünün “Uzaktan” isimli ilk teklisi dijital olarak yayımlayan sanatçı, Pişman Olunmayan Dünler isimli ikinci solo albümünü ise Şubat 2021’de müzikseverlerle buluşturdu. Deniz Taşer, caz sahnesinden pek çok usta isim ve genç neslin önemli caz müzisyenleriyle çeşitli projelerde yer almaya devam ediyor.

Cenk Erdoğan, perdesiz gitarın dünya çapındaki en önemli temsilcileri arasında yer alıyor. 2008’de İLE isimli ilk albümünü kaydeden Erdoğan, ardından 2014 yılında perdesiz gitar için bestelediği solo gitar eserlerinin yer aldığı Karakutu isimli üçüncü solo albümünü yayımladı.

2017 yılında İsveçli davulcu Mehmet İkiz ile kurdukları duo ile Lahza isimli albümünü çıkaran sanatçı, 2018’de kaydettiği Fermata isimli albümüyle besteci ve prodüktör kimliğini ön plana çıkardı. Dünya çapında pek çok müzisyenle çalışan, ulusal ve uluslararası organizasyonlarda sahne alan sanatçı, son olarak 2021 yılında Arıyorum Hala isimli albümünü yayımladı. Ayrıca albüm prodüktörlüğü ve film müziği besteciliği de yapan Erdoğan, gitarist olarak yurt içi ve yurt dışında konser vermeye devam ediyor.

​Deniz Taşar ve Cenk Erdoğan, Garanti BBVA Uluslararası Caz Günü konserleri kapsamında 30 Nisan Cumartesi günü Bova sahnesinde dinleyiciyle bir araya gelecek.

Elif Çağlar Quartet / Moda Sahnesi

2006 yılında caz performansı üzerine lisans üstü eğitim almak için gittiği ve yaşayan efsane Sheila Jordan’ın öğrencisi olduğu The Aaron Copland School of Music’ten ödülle mezun olmuş ilk Türk olan Elif Çağlar, 2010 yılında M-U-S-I-C isimli albümünü yayımladı. Bu albüm Türkiye müzik tarihinde bir caz vokalistinin tüm söz, müzik ve aranjmanlarını yazdığı ilk İngilizce beste albümü olarak dikkat çekti. Türk caz sahnesinin en önemli isimleriyle farklı projelerde bir araya gelen Çağlar, ikisi dünyaca ünlü Amerikalı ve İtalyan caz müzisyenleriyle olmak üzere dört albüm kaydetti. Avrupa’da birçok ülkede gerçekleştirilen “European Jazz School” atölyesi bünyesinde eğitmen olarak görev yapan sanatçı, farklı tarzlarda eserler yayımlamaya, festivallerde ve kulüplerde düzenli olarak konser vermeye devam ediyor.

​Elif Çağlar Quartet, Garanti BBVA Uluslararası Caz Günü konserleri kapsamında 30 Nisan Cumartesi günü Moda Sahnesi’nde sahne alacak.

Mette Juul Quartet / Nardis Jazz Club  

2007 yılında 8 ülkeden 12 vokalistin katıldığı Talin’deki Uluslararası Jazzartist Yarışması’nı kazanan Mette Juul, 2010’da Coming In From The Dark isimli ilk albümü yayımladı. Sanatçı, 2012’de Moon On My Shoulder isimli ikinci albümü, 2015’de There is a Song isimli üçüncü albümü ve 2019’da ise Change isimli albümü ile dinleyici kitlesini giderek büyüttü. Mette Juul, yeni projesini tamamıyla Danca bestelerden oluşturmayı planlıyor.

​30 Nisan Cumartesi günü Mette Juul, Garanti BBVA Uluslararası Caz Günü konserleri çerçevesinde konser verecek.

Alfa Mist / Salon İKSV

Melankolik caz melodilerini alternatif hip-hop ve soul öğeleriyle bir araya getiren Alfa Mist, müzik eğitimi almadan kendini geliştirerek, Londra’nın caz sahnesinin önde gelen isimlerinden biri hâline geldi. 2017’de Anthipon isimli ilk albümünü, 2019’da Structuralism isimli ikinci albümünü yayımlayan sanatçı, 2021’de Bring Backs isimli dördüncü ve son stüdyo albümünü çıkardı.

​Garanti BBVA Uluslararası Caz Günü konserleri kapsamında Salon İKSV’de gerçekleşecek Alfa Mist konserinin biletlerine buradan ulaşabilirsiniz.

0
5090
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage