10 MAYIS, SALI, 2022

EFG Londra Caz Festivali’nin 30. Yılına Özel Bir Seri: “London X Istanbul”

Zorlu Performans Sanatları Merkezi, bu yıl 30’uncu yılını kutlayan EFG Londra Caz Festivali’ni “London X Istanbul” başlıklı özel bir konser serisiyle müzikseverlerle buluşturuyor.

EFG Londra Caz Festivali’nin 30. Yılına Özel Bir Seri: “London X Istanbul”

Kültür sanat alanındaki önemli kuruluşlardan biri olan Zorlu PSM, bu sene 30. yılını kutlayan dünyaca ünlü EFG Londra Caz Festivali için özel bir konser serisine ev sahipliği yapacak. Dünya çapında gerçekleşen prestijli caz festivallerden EFG Londra Caz Festivali, bu sene tarihinde ilk kez Türkiye’de bir konser serisi küratörlüğü yaparak uluslararası boyuta yayılacak. Londra Caz Festivali, “London X Istanbul” konser serisi ile birlikte tarihindeki ilk uluslararası açılımını Türkiye’ye yapmış olacak. “London X İstanbul” ile Zorlu PSM, İngiliz caz sahnesinin önemli isimlerini 14, 28 ve 29 Mayıs tarihlerinde İstanbul’da cazseverlerle buluşturacak. Özel caz serisi “London X Istanbul” kapsamında Sons of Kemet, Nubya Garcia, Kokoroko, Jordan Rakei ve Binker & Moses Zorlu PSM’de konser verecek.

Jordan Rakei - 14 Mayıs

Jordan Rakei sahne adıyla bilinen Dan Kye, London X İstanbul Zorlu PSM Meets EFG London Jazz Festival kapsamında 14 Mayıs’ta Turkcell Sahnesi’nde müzikseverlerle buluşacak.

Şarkıcı, söz yazarı ve prodüktör olan Jordan Rakei, üretimlerinde soul ve R&B’yi başarılı bir şekilde harmanlıyor. 2013 yılında yayımladığı Franklin's Room ile çıkış yapan sanatçı, bir yıl sonra daha fazla R&B odaklı ve D'Angelo’dan ilham alan beş parçadan oluşan Groove Curse EP’sini yayımladı. Cloak isimli ilk albümünü kendi şirketi 4101 Records’tan 2016 yılında çıkaran Rakei, 2019’da yayımladığı Origin ile hayran kitlesini genişletti. Radiohead’in “Codex” ve Jeff Buckley’nin “Lover, You Should's Come Over” şarkılarını yeniden yorumlayan sanatçı, 2021 yılında yayımladığı What We Call Life isimli albümüyle geniş kitlelere ulaştı.

​Jordan Rakei’nin 14 Mayıs’ta Turkcell Sahnesi’nde vereceği konserin biletlerine buradan ulaşabilirsiniz.

1. Binker & Moses 
2. Kokoroko

Binker & Moses / Kokoroko - 28 Mayıs

İngiltere caz sahnesinin enstrümantal ikilisi Binker & Moses ile afrobeat üretimleriyle ün kazanan Kokoroko, 28 Mayıs’ta London X İstanbul Zorlu PSM Meets EFG London Jazz Festival kapsamında Turkcell Sahnesi’nde konser verecek.

Hip-hop, funk ve avangart esintiler taşıyan, organik, türleri harmanlayan bir caz tarzı yaratan Binker & Moses, 2014 yılında saksafoncu Binker Golding ve davulcu Moses Boyd tarafından Londra’da kuruldu. Caz eğitimi alan ikili trompetçi Abram Wilson ile prova yaparken tanıştı. Ortaklıkları turne sırasında vokalist Zara McFarlane'e eşlik ederken derinleşti. Binker & Moses caz, funk ve hip-hop’tan etkilenen enstrümantal eserlerinin dinamik karışımını sergileyen ilk albümleri Dem Ones ile 2015’te MOBO Best Jazz Act ​Ödülü’nü kazandı. 2017 yılında Journey to the Mountain of Forever ile geri dönen ikili bu albümde saksafoncu Evan Parker, trompetçi Byron Wallen ve arpçı Tori Handsley’den oluşan genişletilmiş bir kadroyla çalıştı.

2014 yılından itibaren Londra’nın canlı müzik sahnesinim aranan isimleri arasında yer alan Kokoroko, Kenya'da bir müzik atölyesine katıldıktan sonra trompetçi/besteci Sheila Maurice-Gray tarafından kuruldu. Sehila Maurica Gray, Cassie Kinoshi, tromboncu Richie Seivright, basçı Mutale Chashi, gitarist Oscar Jerome, perküsyoncu Onome Edgeworth, klavyeci Yohan Kebede ve davulcu Ayo Salawu’dan oluşan grup, bir araya geldikleri bir yıl boyunca küçük kulüplerde konserler verdikten sonra kısa süre içerisinde dinleyici kitlesini genişleterek festivallerin aranan isimlerinden oldu. “Abusey Junction” şarkısıyla çıkış yapan grup, 2022’nin başında “Something’s Going On” isimli yeni teklilerini Brownswood Recordings ile dijital olarak yayımladı.

​28 Mayıs’ta gerçekleşecek Binker & Moses ve Kokoroko konserinin biletlerine buradan ulaşabilirsiniz.

1. Nubya Garcia
2. Sons of Kemet 

Nubya Garcia / Sons of Kemet - 29 Mayıs

Tenor saksafoncu ve besteci Nubya Garcia ile saksofoncu, klarnetçi ve besteci Shabaka Hutchings tarafından yönetilen Sons of Kemet, 29 Mayıs’ta London X İstanbul Zorlu PSM Meets EFG London Jazz Festival kapsamında Turkcell Sahnesi’nde dinleyicilerle buluşacak.

SOURCE isimli ilk albümüyle dünya çapında büyük beğeni toplayan Nubya Garcia, bu albümle Pitchfork “En İyi Yeni Müzik” ödülünü ve Rolling Stone “Ayın Albümü” ödülünü kazandı. Londra merkezli caz müzisyeni Garcia, Gary Crosby’s Tomorrow’s Warriors’a katılmadan önce Camden Music’te piyanist Nikki Yeoh’dan eğitim aldı ve eğitimini Trinity Laban Conservatoire of Music’te tamamladı.

Dünyanın dört bir yanından müzisyenlerden oluşan, İngiltere merkezli, politik bir modern caz grubu olan Sons of Kemet, modal ve serbest caz, Afrika ritimleri ve modları ile Karayip dub ve Orta Doğu tınılarını birleştiriyor. Grup onuncu yıl dönümünü 2021’de Black to the Future albümüyle kutladı.

​29 Mayıs akşamı Turkcell Sahnesi’nde gerçekleşecek Nubya Garcia ve Sons of Kemet konserinin biletlerine buradan ulaşabilirsiniz.

"London X Istanbul” konser serisinin kombine biletine buradan ulaşabilirsiniz.

0
3018
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Advertisement
Geldanlage