08 AĞUSTOS, SALI, 2017

9-15 Ağustos Haftalık Kültür Yaşam Dozu

Ağustos ayının ortalarına gelmişken adeta bir festival karnavalının içindeymişçesine etkinliklere yetişmeye çalışıyoruz. Havaların sıcaklığını arttırmasıyla açık havada birbirinden güzel etkinliklerle birlikte sezonun iddialı tiyatro projeleri de hız kesmeden devam ediyor. Bu haftanın etkinlikleri sezonda kaçırdıklarınız için ikinci bir fırsat sunuyor. İyi Haftalar.

9-15 Ağustos Haftalık Kültür Yaşam Dozu

9-16 Ağustos

Sziget 2017 festival gösterimleri

Festival Gösterimi / Zorlu PSM Amfi

Avrupa’nın en prestijli müzik festivallerinden, “Özgürlük Adası” olarak anılan Sziget Festivali, 25. yılında Sziget Türkiye işbirliğiyle Zorlu PSM Amfi’nin dev ekranına taşınıyor. Bu sene Macklemore & Ryan Lewis, Interpol gibi isimlerin yer alacağı ve “Fotoğraflarla Sziget Festivali'' adı altında eski festivallerden görsellerin de yayımlanacağı canlı gösterimler, 9-16 Ağustos tarihlerinde ücretsiz gerçekleşecek.

​Festival gösterimleri kapsamında 2016’da Sziget Campfire’da çalmış, Eskişehirli elektronik-indie müzik grubu MilkyWave 13 Ağustos’ta Zorlu PSM Amfi’de müzikseverlerle buluşacak. 15 Ağustos’ta da radyocu ve müzik adamı Hakan Tamar, festivalde sahne alacak Gaye Su Akyol ve Bubituzak ile bir söyleşi gerçekleştirerek, festival ve performanslarına dair merak edilen konuları masaya yatıracak.

10 Ağustos

Müzede Sahne, Fonda İstanbul

20:30 / Tiyatro ve Performans / Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi

Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi (SSM), Sabancı Vakfı’nın desteğiyle 9-13 Ağustos tarihleri arasında “Müzede Sahne, Fonda İstanbul” adıyla kapsamlı bir gösteri sanatları etkinliğine ev sahipliği yapıyor. Dört günde dört performansın yer alacağı etkinliğin ikinci gününde “Tersinden” Naz Erayda / Retrospektif seminerine, Galata Perform’un bu yıl ses getiren oyunu Balat Monologlar Müzesi eşlik edecek.

​Sanat Yönetmenliğini Emre Koyuncuoğlu’nun üstlendiği, seyircisiyle güçlü bağlar kuran ve ilgi gören eserler arasından, “Fonda İstanbul” temasına uygun olarak seçilen oyunlar, SSM’nin eşsiz boğaz manzarasına sahip bahçesine uyarlanan versiyonlarıyla, sanatseverlere yepyeni bir mekânsal deneyim yaşatacak. Etkinlikte yer alan diğer performansların detayına http://www.sakipsabancimuzesi.org/ dan ulaşabilirsiniz.

11 Ağustos

Kıyıya Oturmanın Böylesi 

21:00 / Tiytro / Selamiçeşme Özgürlük Parkı Amfi Tiyatro

Kadıköy Belediyesi Tiyatro Festivali, bu yıl da yıldızları gökyüzünden sahneye indiriyor. Yıllar içinde Kadıköylülerin ve tiyatroseverlerin alışkanlığı haline gelen, yaz aylarının vazgeçilmezi festival bu yıl 15. yaşını kutluyor.

​15. yıl şerefine 15 gün sürecek festivalin sekizinci oyunu Merve Engin’in 11 tane Commedia dell'Arte karakterini tek başına canlandırdığı projesi Kıyıya Oturmanın Böylesi olacak.

12 Ağustos

A Bigger Splash

21:00 / Film / Uniq Açıkhava Sahnesi

Bu yaz birbirinden iddalı yapımları açıkhava sahnesine taşıyan Uniq İstanbul, 12 Ağustos günü A Bigger Splash filmine ev sahipliği yapacak. Filmin konusu ise;

​Dünyaca ünlü bir rock yıldızı olan Marianne sevgilisi Paul ile yaz tatilini İtalya’da volkanik bir adada bulunan evlerinde geçirmektedir. Marianne’in eski sevgilisi Harry’nin baştan çıkarıcı güzellikteki kızı Penelope ile yaptığı beklenmedik ziyaret, bu dörtlü arasında aşk, kıskançlık ve sırlarla dolu eski hesaplaşmaların ortaya çıkmasına neden olur. Gerilimli atmosferi ve göz kamaştırıcı görüntüleriyle dikkat çeken filmin yönetmenlik koltuğunda Benim Adım Aşk’ın yönetmeni Luca Guadagnino bulunuyor.

13 Ağustos

Lara Di Lara

19:00 / Konser / Peyote Cennet Bahçesi

Pazar günü, 123 grubundaki zarif vokaliyle tanıdığımız Dilara Sakpınar’ın solo projesi olan Lara Di Lara, samimi ve hikâyelerle dolu şarkılarıyla Peyote Cennet Bahçesi’nde olacak. Ailesindeki Ender Sakpınar, İlhan Erşahin gibi önemli müzisyenlerin de etkisiyle çocukluğundan beri müziğin içinde olan Sakpınar’ın kendi yazdığı parçaları topladığı, Lara Di Lara adıyla çıkardığı ilk EP Oraya Doğru 2015’te dinleyicilerle buluştu.

​2017 Şubat’ta yayımlanan sürprizlerle dolu ikinci solo albümü Hazineler İçindesin ile doğal, renkli ve arındırıcı bir atmosfer sunan Dilara Sakpınar; akustik ağırlıklı, gitar temelinde ilerleyen müziğinde teknolojiyi kullanmayı da ihmal etmiyor, synth ve beat’ler ile samimi bir uyum yakalıyor.

15 Ağustos

Sevmekten Öldü Desinler 

21:00 / Film / Selamiçeşme Özgürlük Parkı Amfi Tiyatro

Kadıköy Belediyesi Tiyatro Festivali dahilindeki, Murat Mahmutyazıcıoğlu’nun yazıp, Berfin Zenderlioğlu’nun yönettiği Sevmekten Öldü Desinler, Kadıköy Belediyesi Tiyatro Festivali dahilindeki oyunlar arasında. Türkiye sinema tarihine geçen klişeleri, muzip bir edayla hem de seyircisini eğlence limitlerinde soluksuz gezdirerek sergilenen Sevmekten Öldü Desinler’in oyuncu kadrosunda ise Hamdi Alp, İbrahim Halaçoğlu, Meltem Yılmazkaya, Onur Berk Arslanoğlu ve Pınar Yıldırım yer alıyor.

0
2830
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage