18 OCAK, SALI, 2022

Zorlu PSM’nin İlk Yetenek Geliştirme Programı PSM Atölye Başladı

Zorlu PSM’nin tiyatroya yeni yetenekler kazandırmak amacıyla hayata geçirdiği PSM Atölye’de eğitimler başladı.

Genç yetenekleri kültür sanat sektörüne kazandırmayı ve tecrübeli isimleri genç yeteneklerle bir araya getirerek yeni nesil bir sektörel ağ oluşturmayı hedefleyen program Dramatik Yazarlık, Tiyatro Yönetmenliği ve Tiyatro Yapımcılığı başlıklı üç ayrı bölümden oluşuyor. Tiyatro alanından ulusal ve uluslararası yazar, yönetmen ve yapımcıların eğitmen olarak yer aldığı PSM Atölye’de 7 ay sürecek eğitim programına 18 - 30 yaş arasında 26 öğrenci kabul edildi. Atölye Zorlu PSM iş ağı ve prodüksiyon gücüyle gençlerin kültür ve sanatın en önemli alanlarından biri olan tiyatroda, uzman kişilerin tecrübe ve bilgi birikiminden yararlanarak kendi yetenek ve kapasitelerinin geliştirilmesini hedefliyor. Bir yetenek havuzu oluşturarak yeni nesil yazar, yapımcı ve yönetmenlerin yetişmesini amaçlayan program, tiyatronun sahne arkasına odaklanarak gençlerin yaratıcı tiyatro yapımlarını beraber üretmesini sağlayacak.

“Dramatik Yazarlık” derslerinde yazarın kendi serüveninden, oyunları nasıl hayal ettiğinden hareketle dramatik metin yazmak isteyen ya da ilgi duyan katılımcıların önündeki engeller, sorular, istekler konuşulacak ve kısa bir oyun yazmak üzere çeşitli alıştırmalar yapılacak. “Tiyatro Yapımcılığı” derslerinde öğrenciler, yaparken yaratmak konusuna odaklanacak ve ayrıntıların ne kadar önemli bilgilerle dolu olduğunu deneyimleme fırsatı bulacak. “Tiyatro Yönetmenliği” derslerinde ise reji oluşturmanın inceliklere odaklanılacak.

​PSM Atölye’de senarist ve dramaturg Aylin Alıveren, çağdaş dansçı, tasarımcı, yürütücü yapımcı, sahne ve turne yöneticisi olarak çalışan Cem Görk, senarist Murat Mahmut Yazıcıoğlu, Kadir Has Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi’nde akademisyen olarak görev yapan yazar Özlem Hemiş, yönetmen Serdar Biliş, yapımcı Zeynep Özbatur Atakan gibi isimlerin yanı sıra, İngiliz yönetmen Blanche McIntyre ve İngiliz dramaturg Suzanne Bell gibi uluslararası isimler de eğitim verecek kişiler arasında yer alıyor.

0
1650
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage