17 ŞUBAT, ÇARŞAMBA, 2021

Zabel Yesayan’ın Hayatı Canlı Yayında İzleyiciyle Buluşuyor

BGST Tiyatro, Osmanlı toplumunda anti militarist hareketin öncülerinden Ermeni, sosyalist, feminist kadın yazar Zabel Yesayan’ın Üsküdar’da başlayıp, Sovyetler’de son bulan 60 yıllık uzun mücadele hikâyesini anlatan Zabel’i 19 Şubat saat 21:00’de Moda Sahnesi’nin çevrim içi sahnesi “Sahneden Naklen”de izleyiciyle buluşturacak. Oyun, İngilizce altyazı ile yayımlanacak ve bu sayede dünyanın her yerinden izlenebilecek.

Zabel yazarlığı, şairliği ve toplumsal duyarlılığı ile genç yaşından itibaren önemli Osmanlı aydınlarından biri olan Zabel Yesayan’ın Stalin kovuşturmalarıyla alındığı bir hapishane hücresinde, bilinmeyen koşullarda son bulan hayatını, karanlığa karşı soluksuz bir kavgasını, feminist bir tarihi izleyiciyle buluşuyor.

Oyun metnini Aysel Yıldırım ve Duygu Dalyanoğlu’nun yazdığı projenin rejisinde yazarların yanı sıra Sevilay Saral da yer alıyor. Zabel’in oyuncu kadrosunda ise Aysel Yıldırım, Duygu Dalyanoğlu, Elif Karaman, Maral Çankaya, Nihal Albayrak ve Zeynep Okan bulunuyor. Ara Dinkjian’ın 1915-2015 / Truth & Hope albümünden şarkıların yer aldığı oyununun müzik düzenlemeleri Ari Hergel’e, sahnede kullanılan orijinal resimler ise sanatçı Dilek Şenyürek’e ait. Işık tasarımı ve uygulamada Zilan Kaki, efekt tasarımı ve uygulamada ise Beril Sarıaltun yer alıyor.

Moda Sahnesi’nin canlı yayında tiyatro programı “Sahneden Naklen” kapsamında gerçekleşecek Zabel oyunun biletine buradan ulaşabilirsiniz.  

https://www.youtube.com/watch?v=Y5SZI3IRPzc

0
1726
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage