16 MAYIS, PAZAR, 2021

“YILLIK: Annual of Istanbul Studies” İçin Yazı Başvuruları Başladı

İstanbul Araştırmaları Enstitüsü’nün YILLIK: Annual of Istanbul Studies isimli akademik dergisinin Aralık 2021 ve 2022’de yayımlanacak yeni sayıları için yazı başvuruları başladı. Yayına Türkçe ve İngilizce özgün makale, deneme yazısı, kitap ve sergi incelemeleri ile 15 Haziran’a kadar başvuru yapılabilecek.

İstanbul’un geçmişine ve bugününe dair en yeni ve ileri araştırmalara yer vermeyi amaçlayan YILLIK: Annual of Istanbul Studies, tarih, mimarlık, sanat tarihi, arkeoloji, sosyoloji, antropoloji, coğrafya, şehir planlama, kent çalışmaları gibi çeşitli alanlardan araştırmacıların çalışmalarını bekliyor. Gelen çalışmaların değerlendirilmesi sonucunda seçilecek yazılar dergide yayımlanacak. Ayrıca her sene olduğu gibi bu sene de alanlarında yenilikçi çalışmalar yürüten ve kariyerlerinin başında olan araştırmacıları desteklemek amacıyla bir kişiye Erken Kariyer Makale Ödülü verilecek.

Uluslararası bir Danışma Kurulu’na sahip olan dergide hakemli makalelerin yanı sıra Cabinet, Meclis, İncelemeler ve İstanbul Kaynakçası bölümleri de yer alıyor. Cabinet bölümünde, Suna ve İnan Kıraç Vakfı (SVİKV) koleksiyonlarından bir eser, alanın uzman bir ismi tarafından incelenirken, Meclis’te İstanbul’a dair güncel tartışmaları konu alan eleştiriler bulunuyor. İncelemeler ve İstanbul Kaynakçası bölümünde kitap ve sergi incelemeleri ile en güncel araştırmaların dökümü yer alıyor.

Hem basılı hem de dijital ortamda yayımlanan YILLIK’a, İstanbul Araştırmaları Enstitüsü’nün internet sitesinden ve DergiPark platformu üzerinden ulaşabilirsiniz. Basılı versiyonunu ise kitapçılardan, çevrim içi platformlardan, İstanbul Araştırmaları Enstitüsü’nden ve Pera Müzesi’nden satın alabilirsiniz.

0
1244
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage