01 TEMMUZ, ÇARŞAMBA, 2020

Yıkılan Hayallerin Peşinde

20. yıl kutlamalarına hazırlanan Elgiz Koleksiyonu, tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi sürecinin bireysel ve toplumsal etkilerini, farklı ülkelerde ve zaman dilimlerinde yaşamış sanatçıların eserleriyle sorgulayan “Yıkılan Hayaller” seçkisiyle sanatseverlerle buluştu.

İzleyicilere ilk olarak Elgiz koleksiyonunda yer alan Thomas Struth’un Yayalı Kavşak, Wuhan isimli eserini sunan müze, yolculuğuna pandeminin başladığı yer olan Wuhan’dan çıkıyor. Struth’un fotoğrafının ardından ise kimlik arayışı ve deneyim üzerine ilgi çekici bir çalışma olan Nan Goldin’in Benim Penceremden Kızıl Gökyüzü isimli eser izleyicilerin beğenisine sunuluyor. Sanatseverler bu iki değerli üretimin ardındansa Hakan Gürsoytrak’ın Toplantı isimli çalışmasıyla kapitalizmle yeniden yüzleşmek zorunda kalıyor. Seçki, Hale Tenger’in Oto-portre’si ve Hande Şekerciler’in Kalbimin Derinliklerinden adlı heykel çalışmalarıyla yeni bir derinlik kazanırken sanatseverler için fotoğraftan heykele kadar birçok farklı disipline yayılan geniş bir seçki sunuluyor.

Sergide yer alan isimler: Alaeddin Aksoy,  Azade Köker, Burhan Uygur, Cindy Sherman, Çerkes Karadağ, Danielle Kwaaitaal, Donald Baechler, Ergin İnan, Genco Gülan, Habip Aydoğdu, Hakan Gürsoytrak, Hale Tenger, Hande Şekerciler, Haşim Nur Gürel, Kemal Önsoy, Mahmut Aydın, Mehmet Güleryüz, Mehmet Gün, Nan Goldin, Peter Bonde, Sarp Kerem Yavuz, Steinunn Thorarinsdottir, Şenol Yorozlu, Thomas Struth, Wang Xiaoshuang, Wolfgang Petrick, Yunus Tonkuş.

​2001 yılında Türkiye’nin ilk çağdaş sanat müzesi olarak kurulan ve yirmi yıldır çağdaş sanata verdiği destekle varlığını sürdüren Elgiz Koleksiyonu, bu sene 20. yılını 12. Teras Sergisi ve yıl dönümüne özel etkinliklerle kutlayacak.

Görsel künyeleri:
1) Soldan sağa: Burhan Uygur, Azade Köker, Mehmet Güleryüz, Hande Şekerciler (önde), Sarp Kerem Yavuz, Çerkes Karadağ
2) Genco Gülan
3) Soldan sağa: Mehmet Gün, Hande Şekerciler, Cindy Sherman, Hale Tenger, Nan Goldin, Yunus Tonkuş, Wang Xiaoshuang
4) Soldan sağa: Mahmut Aydın, Wolfgang Petrick, Haşim Nur Gürel, Burhan Uygur, Azade Köker, Cindy Sherman, Hande Şekerciler, Sarp Kerem Yavuz, Yunus Tonkuş, Wang Xiaoshuang
5) Soldan sağa: Wolfgang Petrick, Haşim Nur Gürel, Burhan Uygur, Azade Köker, Mehmet Güleryüz, Hande Şekerciler, Sarp Kerem Yavuz, Donald Baechler, Ergin İnan
​6) Soldan sağa: Cindy Sherman, Hale Tenger

0
2046
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage