22 MAYIS, PAZARTESİ, 2017

Yeraltı Edebiyatı Yazarları Sergisi

Türk yeraltı edebiyatı yazarlarının ve ürünlerinin bağımsız sanatçı Philippe Dupuich’in fotoğraflarıyla bir araya geldiği sergi “Yeraltı - Istanbul Underground” 24 Mayıs-13 Temmuz tarihleri arasında İstanbul Fransız Kültür Merkezi’nde ziyaretçilerle buluşacak.

Edebiyat danışmanlığını Türk edebiyatı uzmanı Timour Muhidine’nin yaptığı sergide Philippe Dupuich’in fotoğrafları,arka planlarında sefil ve görkemli bir İstanbul manzarası yükselirken, 2013 ile 2016 arasında geniş planda çekilmiş portreler, yeraltı edebiyat dünyasının gizli kalmış simalarını aynı zamanda kentsel heyecanı ve küreselleşen bir megalopolün kaynaşmasını anlatıyor.

Her türlü sınıflandırmanın dışında kalan marjinal yazarlar, bohem hayatlarından, Beyoğlu ve Kadıköy’ün mahallelerinden çıkarak, bütün şehre yayıldı. küçük İskender, Hakan Günday, Altay Öktem, Metin Kaçan, Sibel Torunoğlu, Batuhan Dedde, Niyazi Zorlu ya da Hüseyin Avni Dede… Tüm bu farklı isimlerin ve imgelemlerin ortak bir noktası var: Türk ruhunu ve nevrozlarını tarayarak açığa çıkarmak. Neşeli şakacılar, radikal kötümserler, kedi köpek gibi birbiriyle çatışan, genç ya da daha az genç yazarların oluşturuğu bir çeşit tesadüfi direniş topluluğu edebi ve sanatsal hayatın basmakalıplarına karşı farklılığını ve direnişini  haykırıyorlar. Şimdi bu isimlerin her biri çağdaş edebiyatın temel taşları olarak kabul ediliyor.

​Sergiye girişte kayıt zorunludur. Kayıt için buraya tıklayınız.

0
2839
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage