07 KASIM, CUMARTESİ, 2020

Yeni Nesiller İçin Farklı Bir Kıyamet Senaryosu: Salgın

Ling Ma’nın günlük ritüeller, rutinler ve kaçırılan fırsatlar üzerine düşünen, kıyamet sonrası anlatısı Salgın, Sıla Okur’un çevirisiyle İthaki Yayınları’ndan çıktı.

Ling Ma’ya pek çok ödül kazandıran bu roman, dünya çapında etkisini sürdüren salgından önce kaleme alınmış olmasıyla da dikkat çekiyor.

Dünyanın sonu gelmiş olabilir. Ama Y kuşağına mensup bir işkolik olan Candace Chen için bu durumun pek bir şey değiştirdiği söylenemez. Göçmen anne babasının ölümünün ardından düştüğü boşluğu doldurmak için kendisini işinin rutinine bırakan Candace Chen, korkunç bir salgın New York’u kasıp kavurmaya başladığında tam da bu sebeple bu duruma pek dikkat etmez. Fakat Shen Humması yayılmaya devam eder. Aileler şehri terk eder. Metrolar çalışmayı bırakır. Şirketler, arkasında ofisin işlerini halletmesi için bir iki kişiyi bırakarak salgın sonrası dönmek üzere ofislerini kapatırlar. Chen de büyük bir tazminat vaadiyle ofiste kalmaya karar verenlerdendir. Bir başına kalan Chen, terk edilmiş hâldeki ürkütücü New York’un bomboş sokaklarını fotoğraflamaya başlar ve bu fotoğrafları NY Hayaleti ismindeki bloğunda paylaşır. Gelgelelim Chen’in tek başına uzun süre hayatta kalması mümkün değildir. Başlarında iktidar özentisi bir bilişimci olan Bob’un bulunduğu bir grupla yolu kesişen Chen, kendisi ve geleceği için en iyisinin ne olduğuna karar vermek zorunda kalacaktır.

“Salgının ciddiyeti, hangi haber kaynağının takip edildiğine göre değişiyordu.”

0
3284
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage