17 EKİM, PAZAR, 2021

Yeni Metin Oyun Yazarlığı Atölyesi Başlıyor

GalataPerform’un Yeni Metin Projesi kapsamında düzenli olarak gerçekleştirdiği Yeni Metin Oyun Yazarlığı Atölyesi, dijital eğitim modeliyle 23 Ekim’de başlıyor.

Türkiye’den ve dünyadan oyun yazarları, dramaturglar ve teorisyenlerin de konuk olacağı atölyede katılımcılar yedi ay boyunca kendi oyunlarını yazarak çağdaş oyun yazarlığı alanında yapı ve içerik bakımından kendilerini geliştirme fırsatı bulacaklar. Yeşim Özsoy, Ferdi Çetin, Ozan Ömer Akgül ve Ahmet Sami Özbudak’ın ana kadrosunda yer aldığı atölyeye ek olarak Türkiye’den konuk oyun yazarları, dramaturglar ve teorisyenler de konuk olacak. Ayrıca program başlangıcında İsveç’ten Athena Farrokhzad, Norveç’ten Demian Vitanza ve Cecilia Loveid, Kosova’dan Yeton Neziray, İspanya’dan Joan Yago ve Hollanda’dan Magne van den Berg giriş seviyesinde yazarlık eğitimi verecek. Atölyenin ilerleyen döneminde ise Fransa, Romanya, Portekiz, Macaristan ve İtalya’dan oyun yazarları katılacak.

Oyun Yazarlığı Atölyesi, bu sene çevrim içi ve yüz yüze toplantılar olmak üzere hibrit yöntemle gerçekleşecek. Dersler ağırlıklı olarak zoom üzerinden gerçekleşecek, atölye bitiminde ise katılımcıları ve eğitmenleri bir araya getiren bir kamp düzenlenecek. Çevrim içi derslerin yanı sıra katılımcılara eğitim videoları ve oyun metinlerinden oluşan çevrim içi eğitim seti verilecek. Oyun Yazarlığı Atölyesi’nin üçüncü ayından sonra birebir danışmanlık süreci başlayacak. Katılımcılar bu süreçte uzman eğitmenlerden danışmanlık alarak oyunlarını yazmaya başlayacaklar. Ayrıca her sene atölye kapsamında oyunlarını bitiren yedi yeni oyuna ve yazarına Yeni Metin Festivali kapsamında okuma tiyatrosu olarak yer alma hakkı tanınıyor. Yeni Metin Oyun Yazarlığı Atölyesi’ne Türkiye’nin her yerinden oyun yazarı olmak isteyenler 23 Ekim’e kadar kayıt yaptırabilir. Atölye hakkında ayrıntılı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

0
1055
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage