22 HAZİRAN, ÇARŞAMBA, 2022

Yeni Dijital Tiyatro Deneyimi: “Istanbul to London”

Google’ın desteğiyle başlatılan Sahne 2.0’da geliştirilen yeni oyun projesi Istanbul to London, 23 Haziran saat 20.00’de canlı yayınla prömiyer yapacak.

Google.org hibe desteği, INOGAR Kooperatifi ve Tiyatro Kooperatifi iş birliğiyle hayata geçirilen Sahne 2.0 Dijital Kültür Güçlendirme Programı kapsamında, dijital tiyatro kayıtlarından farklı olarak canlı olarak sunulan, dijital teknolojiyi merkeze alan, alışılmışın dışında çağdaş bir tiyatro örneği olan Istanbul to London projesi geliştirildi. Proje; Evren Bingöl, Mert Fırat, Ferdi Çetin, Noyan Ayturan, Ayşe Sedef Ayter ve Ayça Birkan’ın katkılarıyla geliştirildi.

Ömer Kaçar’ın yazdığı, proje tasarımını Yeşim Gürsucu ile birlikte yaptığı Istanbul to London oyununun performansını ise Burcu Halaçoğlu gerçekleştiriyor. Oyunda izleyiciler yeni bir ülkede yaşama hayalleri kuran karakterin İstanbul’dan Londra’ya Google Street View üzerinden yaptığı dijital yolculuğa tanık olacaklar. İzleyiciler karakterle birlikte İstanbul, Sofya, Budapeşte, Berlin, Rotterdam ve Londra sokaklarında dolaşacak ve onun zihninden geçenleri yaklaşık 45 dakika süren bilinç akışı bir monolog aracılığıyla takip edecekler.

Istanbul to London, 23 Haziran Perşembe günü saat 20.00’de Sahne 2.0 YouTube kanalında canlı yayınla prömiyer yapacak. Yayına rezervasyon yaptırarak katılabilirsiniz.

0
1322
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage