25 AĞUSTOS, SALI, 2020

Yeni Bir Gelecek Tasarlamak

Nancy Atakan’ın Vortic Collect’teki yeni kişisel sergisi “Geleceği Hatırlamak”, 30 Temmuz 2020 ile 26 Eylül 2020 tarihleri arasında London Collective üyesi Pi Artworks Londra’da sanatseverlerle buluşacak. Atakan yeni sergisi kapsamında meydana getirdiği çalışmalarında imge ve söz, hikâye anlatımı, kadın deneyimi, küreselleşme ve soylulaştırma gibi konular üzerine olan soruşturmalarını sürdürecek.

İğne işlemelerinde, çalışmalarının bazılarında yalnızca imajları, diğerlerinde ise imajları kendi yazmış olduğu metinlerle beraber işleyerek, imge ve söz arasındaki ilişkiyi araştırıyor. Antika bir kumaş üzerine işlediği Geleceği Hatırlamak (2020) ismindeki metin karantinadaki hislerini, korkularını, umutlarını ve düşüncelerini anlatıyor. Ele Ele (2020) ve Kök Salmak (2020) ise Atakan’ın sergide yer alan diğer işleri arasında yer alıyor.

Atakan, “Geleceği Hatırlamak” sergisi dolayısıyla izleyicilerle buluşacak işlerinin tamamını pandemi sürecini geçirdiği evindeki kişisel atölyesinde üretti. Sanatçı, Maçka Parkı’ndaki ağaçları ve eşsiz gökyüzünü seyrederken düşlediği hayalleri, bu süreçte ürettiği çalışmalarına taşırken gelecek nesiller için hayatta kalabilmenin “anahtar”ının bitkilerden geçtiğini de vurgulamak istedi. Bu nedenle işlerinde birçok farklı figürü kullanan sanatçı, çalışmalarının arka planında birçok farklı hikâyeye de yer verdi.

​“Geleceği Hatırlamak” kapsamında Luce Irigaray ve Michael Marder’ın 2016 tarihli Through Vegetal Being: TwoPhilosophical Perspectives adlı kitabından da ilhâm alan Atakan’ın yakın dönem çalışmaları 30 Temmuz’dan itibaren Pi Artworks Londra’da görülebilir.

0
2387
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage