18 NİSAN, PAZAR, 2021

Yazarlardan “Evden Kaçmanın Yolları”

Defne Suman’ın İrlandalı şair Seamus Heaney’nin, “Şair, yitik yeri şimdi şiirinde yaratmak zorundadır” dizesinin çağrışımlarından hareketle 24 yazarın öyküsünden derlediği kitabı Evden Kaçmanın Yolları, Doğan Kitap’tan çıktı.

Kitapta yer alan yazarlar: Defne Suman, Ayşe Sarısayın, Ayşe Beyazıt Melik, Beliz Güçbilmez, Berna Durmaz, Çiler İlhan, Duygu Bingöl, Feryal Tilmaç, Gamze Güller, İsmail Güzelsoy, Mehmet Cevat Yıldırım, Menekşe Toprak, Mevsim Yenice, Müge İplikçi, Neslihan Önderoğlu, Nurhan Suerdem, Onur Çalı, Orhan Pamuk, Sedef Betil, Serkan Türk, Sibel Oral, Volkan Emre Çalı, Yalçın Tosun, Yavuz Ekinci.

Başka yazarlar da “Kaybolmak için otobüslere binmişler midir? Akşam eve döneceklerini bile bile karşıki istasyona geçip ters yöne giden trene atlamışlar mıdır? Kapalı kapıların ardında gizli avlular, şehrin ‘yasak’ mahallelerindeki kuytu geçitler, pasajlar onları da çekmiş midir? Kaçış (ya da kalış) hattını yazıya bağladılar mı? Bana güvenli evimden kaçmamı buyuran ses onları da yerlerinden etti mi?” Bu düşünceden filizlenen öyküler, anılar, anlatılar Evden Kaçmanın Yolları’nda bir araya geldi.

Yazarlar, kaçanların, kalanların ve bazen kovulanların hikâyelerini anlattılar. Bu kitapta evden kaçış ve/veya geride kalış anlatıları toplandı.

Fotoğraf: Oli Kellett

0
2151
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage