15 MAYIS, CUMARTESİ, 2021

Yayımlanışının 50. Yılında “Parasız Yatılı” Söyleşisi

Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık, öykücülüğümüzün en büyük isimlerinden Füruzan’ın ilk kitabı Parasız Yatılı’nın yayımlanışının 50’nci yılında akademisyenler Erkan Irmak ve Yalçın Armağan ile “Yoksulluğun ‘İncecik Melankolisi’: Parasız Yatılı 50 Yaşında” başlıklı çevrim içi bir söyleşi düzenliyor.

Parasız Yatılı, Şubat 1971’de ilk kez yayımlandığında bir “edebiyat olayı” olarak değerlendirilmişti. Geçen elli yılda defalarca “edebiyat olayı” olarak anılmaya devam etti, ediyor. Yayımlanır yayımlanmaz kalıcı olacağı fark edilen Parasız Yatılı artık Türkçenin klasiklerinden biri olarak kabul ediliyor. Füruzan’ın tüm eserlerini yayımlayan Yapı Kredi Yayınları, yayımlanışının 50. yılı dolayısıyla kitabı özel bir baskıyla okurlarla buluşturdu. Söyleşide Irmak ve Armağan, Parasız Yatılı’yı hem edebiyat tarihi hem de metnin içeriği açısından ele alacaklar.

“Yoksulluğun ‘İncecik Melankolisi’: Parasız Yatılı 50 Yaşında” başlıklı söyleşi 18 Mayıs Salı günü saat 18.00’de Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık’ın YouTube kanalında herkesin katılımına açık ve ücretsiz olarak düzenlenecek.

0
1095
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage