08 NİSAN, ÇARŞAMBA, 2020

Yaşar Kemal Efsanesi Online Yayımlanacak

İBB Kültür Daire Başkanlığı “Sen Evde Kal Biz Sana Geliriz” sloganıyla sürdürdüğü online etkinlik ve gösterimlere bir yenisini daha ekliyor. Geçtiğimiz hafta Sabah Yıldızı: Sabahattin Ali belgeselini online yayımlayan kurum, 10 Nisan 2020 Cuma akşamı saat 22:30’da Yaşar Kemal Efsanesi isimli belgeseli de YouTube kanalı üzerinden canlı olarak yayımlayarak sanatı herkesin evine götürme gayesini sürdürüyor.

Senaryosunu ve yönetmenliğini Aydın Orak’ın üstlendiği Yaşar Kemal Efsanesi belgeseli, Türk edebiyatının önde gelen isimlerinden Yaşar Kemal’in hayatını izleyiciyle buluşturuyor. Usta yazarın doğumundan ölümüne tüm hayat hikâyesini kronolojik bir biçimde aktaran belgesele Yaşar Kemal’i tanıyan birçok kişiyle yapılan röportajlar da eşlik ediyor. 2017 yapımı belgeselde Zülfü Livaneli’nden Ara Güler’e, Arif Keskiner’den Halil Ergün’e kadar birçok önemli ismin katkısı bulunuyor.

​İBB Kültür Daire Başkanlığı son olarak bu yıl 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın da online etkinliklerle kutlanacağını belirtiyor. 23 Nisan haftasında birçok opera, tiyatro, konser ve söyleşinin belediyenin sosyal medya hesapları üzerinden izleyicilerle buluşacağı ifade ediliyor.

0
1850
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage