29 EYLÜL, CUMA, 2023

Vincent de Boer’in Türkiye’deki ilk sergisi “Kritik Mesafe” 10__12 Gallery’de

Hollandalı sanatçı Vincent de Boer’in Türkiye’deki ilk sergisi “Kritik Mesafe”, 11 Kasım’a kadar Maçka Residences’ta yer alan 10__12 Gallery’de sanatseverlerle buluşuyor.

Hazal Özkan Art Gallery, yeni sanat sezonunda yolculuğuna 10__12 olarak devam ediyor. Hazal Özkan Art Gallery’nin yeni ismiyle düzenlediği ilk sergisi olma özelliğini taşıyan “Kritik Mesafe” sergisinde hem sanatçının kendi koleksiyonundan daha önce hiç sergilenmemiş eserleri hem de bu sergi için özel olarak ürettiği eserleri yer alıyor.

​Eserlerinde genellikle dil, tipografi ve sanat arasındaki ilişkiyi anlatan sanatçı, grafik tasarımdaki referansıyla geleneksel teknikleri, modern teknolojiyle birleştirerek kendine özgü bir stile sahip. Vincent de Boer’in çalışma sürecini sesin çağrışımı, ritim, akış ve titreşimlerle ilişkilendirerek ürettiği eserleri bir araya getiren “Kritik Mesafe” sergisi aynı zamanda izleyici ile eser arasındaki algı ve etkileşim mesafesini de işliyor. Sanatçının kariyerine ışık tutan sergi, kritik mesafe temasını işleyen bir dizi resim, çizim ve enstalasyonu izleyicilerle buluşturuyor. Sanatçı, eserleri aracılığıyla izleyiciyi ortam ve ses üzerine düşünmeye devam ediyor.

0
1171
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage