31 TEMMUZ, PAZAR, 2022

Venedik Bienali Uluslararası Mimarlık Sergisi Türkiye Pavyonu’na Başvurular Başladı

Venedik Bienali Uluslararası Mimarlık Sergisi’nin 18’inci edisyonu 20 Mayıs - 26 Kasım 2023 tarihleri arasında düzenlenecek. Türkiye Pavyonu’nun koordinasyonunu yapan İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV), sergide yer alacak proje için açık çağrı yapıyor.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı katkılarıyla ve T.C. Dışişleri Bakanlığı himayesinde, Schüco Türkiye ve VitrA’nın eş sponsorluğunda yürütülen Venedik Bienali Uluslararası Mimarlık Sergisi’ndeki Türkiye Pavyonu için başvurular 3 Ekim’e kadar devam edecek. Başvurular için çevrim içi formun doldurulması ve gerekli belgelerinin 3 Ekim Pazartesi 18.00’e kadar formda belirtilen alanlara İngilizce olarak ve pdf formatında yüklenmesi gerekiyor.

Venedik Bienali Uluslararası Mimarlık Sergisi’nde beşinci kez yer alacak Türkiye Pavyonu için başvuru yapan projelerin mimarlık alanında güncel meseleleri yeni fikir ve kavramlar üzerinden tartışmaya açabilen, mimarlık veya mimarlık ötesi kavramlara disiplinler arası yaklaşımlar getiren, alışılagelen anlatılara meydan okuma potansiyeline sahip kavramsal bir çerçeve sunması bekleniyor. Sergide yer alacak projenin güçlü bir görsel anlatımı olması gerekiyor ve önerilen temanın anlaşılır, erişilebilir olması da bekleniyor. İçinde Türkiye’den bir ekip liderinin yer aldığı çok uluslu ekipler de başvuru yapabilecek.

Türkiye Pavyonu yapılan çağrının ilk aşamasında, Türkiye Pavyonu için önerilen serginin teması ve proje önerisiyle birlikte sergi tasarımı ve mekânsal kurgu, ekip yapısı ve çalışma prensiplerini açıklayan bir belge ile başvuru sahibi ya da sahiplerinin özgeçmişleri ve ilgili işlerin yer aldığı bir portfolyo sunulması gerekiyor. İkinci aşama için seçilen üç projenin ekipleri takvim, çalışma yöntemi, basılı malzeme ve bütçe gibi konularla ilgili ayrıntılı bilgi sunacaklar. İki aşamalı bu süreç sonunda seçilecek başvuru sahiplerinin sergiyle ilişkili tüm küratoryal sorumlulukları üstlenmesi, sergiyi Seçici Kurul ve İKSV ekibi ile koordinasyon hâlinde geliştirmesi amaçlanıyor. Bu çağrı, küratörler, mimarlar, sanatçılar, tarihçiler, tasarımcılar, teorisyenler, eleştirmenler vb. alanlarda çalışan herkese açık olarak yapılıyor.

​Türkiye Pavyonu sergisinde yer alacak projeyi, iki aşamalı açık çağrı yöntemi ile belirleyecek seçici kurulda Aslı Çiçek, Neyran Turan, Prof. Dr. Ayşen Savaş, Han Tümertekin ve Ertuğ Uçar yer alıyor. Başvuru ve seçim süreci hakkında ayrıntılı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

0
1729
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage