21 HAZİRAN, SALI, 2022

“Ve Şimdi İyi Haberler” Söyleşileri “Gerçek mi, Hakikat mi? Fotoğrafta Temsil Sorgusu” ile Devam Ediyor

Pera Müzesi, “Ve Şimdi İyi Haberler” sergisi kapsamında bugün (21 Haziran) Esra Özdoğan ve Sinan Eren Erk’in katılımıyla “Gerçek mi, Hakikat mi? Fotoğrafta Temsil Sorgusu” başlıklı bir söyleşi düzenliyor.

Kitle iletişim araçları ve sanat arasındaki ilişkiye odaklanan “Ve Şimdi İyi Haberler” sergisi kapsamında düzenlenen kamusal etkinliklerin son konuşması “Yazı, Sanat ve Diğer Kötü Haberler” başlığı altında Dilek Winchester, Mesut Varlık ve Süreyyya Evren’in katılımıyla 5 Temmuz’da gerçekleşecek.

Pera Müzesi, ünlü sanatçıların “Basın Sanatı” olarak tanımlanan eserlerinden oluşan “Ve Şimdi İyi Haberler: Nobel Koleksiyonu’ndan Eserler” sergisi kapsamında çeşitli konuşmalar düzenliyor. Sergideki kavramlardan yola çıkan konuşmalar Pera Müzesi Oditoryumu’nda ücretsiz olarak gerçekleştiriliyor. Konuşma dizisi 21 Haziran (bugün) ve 5 Temmuz’da gerçekleşecek son iki etkinlikle sona erecek. Bu iki konuşmada fotoğrafta temsil meselesi ile sanat - yazı ilişkisi ele alınacak.

Fotoğraf sanatçısı Esra Özdoğan ve sanat yazarı Sinan Eren Erk, Pera Müzesi Oditoryumu’nda bugün (21 Haziran) gerçekleştirilecek “Gerçek mi, Hakikat mi? Fotoğrafta Temsil Sorgusu” başlıklı söyleşide “gerçek, otantik imge” / “kopya, simülakrum” karşıtlığını ele alacak. Konuşmacılar, sergide yer alan fotoğrafları da hakikat, temsil ve kod paralelliği bağlamında değerlendirecek.

Serginin son konuşma etkinliği ise 5 Temmuz Salı günü Dilek Winchester, Mesut Varlık ve Süreyyya Evren’in katılımıyla “Yazı, Sanat ve Diğer Kötü Haberler” başlığı altında düzenlenecek. Konuşmacılar, sanatı ve mecralarını, yazı ve mecralarıyla bir arada okumanın işaretleri üzerine sohbet edecek. Yazılı basın, matbu yazı ve sanat ilişkisinin farklı pratikler ve üretilen imgeler üzerinden ele alınacağı söyleşide, dijitalleşmenin doğurduğu özgürlükler ve yeni sansür mekanizmaları da konuşulacak.

“Ve Şimdi İyi Haberler” Etkinlik Programı:

21 Haziran Salı, 18.30
Konuşma: “Gerçek mi, Hakikat mi? Fotoğrafta Temsil Sorgusu”

5 Temmuz Salı, 18.30
​Konuşma: “Yazı, Sanat ve Diğer Kötü Haberler”

Künye:
1. SUPERFLEX, "Kopyalıyorum Öyleyse Varım", 2011 Aluminyum üzerine kâğıt (poster) üzerine matbaa baskı 60 x 65 cm ©Sanatçının izniyle
​2. STEPHEN JAMES BEER, "#Pop Art 6 Burada Görülecek Hiçbir Şey Yok", 2016 Tuval üzerine kolaj (gazete kâğıdı) 60 x 60 cm

0
917
0
  • 21-06-2022
    0
    751
    0
    Genç Yazarlara Faydalı İpuçları: “Hadi Bir Şeyler Yazalım!”
    Genç Yazarlara Faydalı İpuçları: “Hadi Bir Şeyler Yazalım!”
  • 21-06-2022
    0
    882
    0
    Merve Şendil’in “Karanlığımızın Arkasındaki Şeyler” Sergisi SANATORIUM’da
    Merve Şendil’in “Karanlığımızın Arkasındaki Şeyler” Sergisi SANATORIUM’da
  • 21-06-2022
    0
    924
    0
    “Farkında Mısın?” 2. Ulusal Fotoğraf ve Kısa Video Yarışması İçin Başvurular Başladı
    “Farkında Mısın?” 2. Ulusal Fotoğraf ve Kısa Video Yarışması İçin Başvurular Başladı
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage